Uitgelicht standaard

De Tiplijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En omdat de crisis voorlopig nog even blijft aanhouden, hebben we vandaag de (helaas maar acht – het gaat nog te goed in deze stad) beste adresjes voor de kleine portemonnee. Op z’n tijd moet toch iedereen namelijk wel ‘ns op de kleintjes letten…

1. La Falote – Waar ze koken zoals je (groot)moeder kookte. Met gerechten die bij het seizoen passen, zoals stamppot en kapucijners. En een dagelijks drie-gangenmenu voor slechts E. 15,50. Aanschuiven bij die geblokte kleedjes, zeggen wij!

2. Frenzi – Met speciaal voor de culinaire crisismomenten de maandagavond Tapasnight. denk tapas, een fles wijn, twee personen en dat voor maar 30 E-tjes!

3. Hap-Hmm – Gespecialiseerd in de echte oud-Hollandse keuken. Een goede aanrader tijdens deze koude winterdagen. En dat voor maar E. 7,50.

4. Café Cook – Met een dagelijks wisselende kaart, met hoofdgerechten tussen de E. 12 en de E. 15. Gewoon prima dus.

5. Renato’s Traittoria – Misschien wel de oer-pizzeria onder de pizzeria in de Amsterdamse Pijp. Met het leifst twee shifts op een avond. En onvervalste goede bodems.

6. Buuf – Geen bediening, geen e-nummers, geen wisselende kaart. Maar wel lekker eten, een BUUFfet, een retro-styling, en dus ideaal voor even tussendoor.

7. Café Fonk – Leker eten, wisselende kaart, fijne bediening. En een van de meest geniale hamburgers in town. Wij zijn niet voor niets huisvriend. En met ons gelukkig een steeds maar groeiende groep uit Amsterdam.

8. Café Restaurant Reuring – Geen geld, maar wel de sterren van de hemel eten? Dan moet je naar Reuring. Een eetcafé a.k.a. TOP-tent. En een perfecte stek voor een romantisch diner, een avondje met je (schoon)ouders, of gewoon omdat het kan!

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!