De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. And either you love it or you hate it, die komende Valentijnsdag. Maar wij zorgen er deze week voor dat je niet alleen op de bank zit (ligt) dit jaar. En dat allemaal dankzij de Tip 10 – Pick-up Places: de beste plekken om een heet hapje tegen het lijf te lopen en je tanden in te zetten. Subtiel verwoord.  Happy Valentine people!

Meer horen over de Tip 10 van deze week? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week. 

 • MOMO – Wist je dat Momo Japans is voor bloesem, de bloem van de schoonheid? De naam zegt het al, hier moet je zijn om mooie mensen te spotten. Een tikkie hoog Oud-Zuid-gehalte, maar daar merk je niets van. Voldoende hapjes aan, rondom en voor de liefhebber op de bar (die laatste echt om te eten).
 • 5&33 – Shared-dining, shared… Bij 5&33 kijk je je ogen uit. En dan hebben wij het niet alleen over de entourage. DJ erbij, een glaasje in de hand, en gaaaaan….
 • Café Panache – Een oude ruime, maar toch knusse loods blijkt een goed decor voor een avondje flirten. Naast gin-tonics serveren ze ook gewoon pitchers en die smaken prima en gaan goed samen met de hoofdactiviteit van de avond: jagen. Overigens ook op de lijst van date-locaties. Dat gaat hier gewoon hand-in-hand.
 • Café Schilders –  Een populaire vrij-mi-bo stek in de Pijp. Waar je terecht kunt voor een heerlijk kakelvers boerderijkippetje, of ja, een iets ander soortig hapje. Mocht je bij Schilders niets kunnen vinden, dan kun je altijd de oversteek nog maken naar de Chocolate Bar. Al vijf jaar een begrip, mede ook om deze reden.
 • Café Nol – Over Amsterdamse kroegen gesproken, dit is er eentje hoor. Lekker bar hangen en honderduit kletsen met degene die naast je zit. Dat kan niet misgaan in Café Nol. Misschien wel wat geschikter als je al een eindje op weg bent in de avond.
 • La Bastille – Dichtbij het Leidseplein, meeblèren met Hollandse hits en bier drinken. Iedereen is hier gezellig, dat wordt moeilijk kiezen.

>> Geen fan van de Bastille? Dan hebben wij gelukkig nog een hele trits aan ‘afvoerputjes’ waar je vast wel aan de man of vrouw kunt komen. Want heette het nou Cool Down, of Get Down? Wij bedoelen maar…

panache 1

 • Players – Je denkt bij deze zaak misschien aan de geblondeerde vrouwen met gebruinde huid en mannen in pak met iets te veel gel. Maar echt, dat valt best mee op vrijdag. Dansen en sjansen kan hier in ieder geval als de beste.
 • Palladium – De place to be om een voetballer te scoren. En ja, je kunt hier ook echt best lekker eten, maar daar komen we deze keer niet voor.
 • Izakaya – Mooi personeel voor én achter de bar. En de klandizie mag er zeker wezen. Wel een zaak waar je zelf ook even een beetje je best moet doen om in te blenden, dus hups hakjes of een jasje aan, en loeren maar…
 • The Butcher – Een burgerbar van het eerste uur, maar in onze ogen ook een Pick up Place. Rumour has is dat er speciaal voor Valentijn een happening op de agenda staat. Niet voor ladies, that is…
 • Het Paardje – Je VrijMiBo kan niet mooier beginnen dan dit. Denk type makelaar, student, yuccie en alles wat daar tussen zit. Hier ga je niet alleen naar huis.
 • Bar Mash – Voor wie op hetzelfde Gerard Douplein als Het Paardje op zoek is naar een prooi, maar dan in een iets jongere variant, kan vooral ook zijn of haar geluk bij deze zaak proberen. Ietwat hipper, ietwat jonger, maar appetijtelijk zeker.
 • De Blauwe Engel – het wordt niet voor niets in de volksmond ook wel ‘de blauwe hengel’ genoemd. Voor al die singles outthere op de Zuidas: zet een voet over de drempel, en hengelen maar!
Happy Valentine!

Zijn we onverhoopt een Pick-up Place vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!