De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Wekelijks proberen we de culinaire kanten van Amsterdam vanuit een zo origineel mogelijke invalshoek te benaderen, maar soms moet je gewoon ruimte maken voor een klassieker. Daarom zoeken wij vandaag: de beste pizzabakkers van Amsterdam!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Renato’s Pizzeria – Na de pizza (lekkah!) moet er ook zeker nog een plekje bewaard worden voor de lovely desserts. Huisgemaakte tiramisu- natuurlijk naar traditioneel Italiaans recept, huisgemaakte Scroppino, biscotti koekjes ijs of Limoncello ijs. Argh, kiezen wordt echt onmogelijk.
 • La Perla –Het enige Italiaanse restaurant in de Jordaan waar ze pizza’s bereiden in een grote steenoven die op hout wordt gestookt. En leuk om te weten: bij La Perla gebruiken ze de echte Campaanse buffel mozzarella D.O.P. die drie keer per week uit Zuid-Italië wordt gehaald. Daarnaast is de wijnkaart errug uitgebreid.
 • YamYam – Het blijft een legende op de Frederik Hendrikstraat. Ook leuk: je kunt hier voor 12 uur een pizza bestellen die je dan vervolgens als je ‘m afhaalt rond etenstijd rauw meekrijgt. Zo eet je thuis een heerlijke vers gebakken pizza van YamYam.

Renato's Pizzeria Amsterdam

 • Oost – Vlak achter het Oosterpark zit Oost. In Oost dus. Misschien ook wel dé perfecte buurtzaak te noemen. Geen poespas, lekker terras, en ja, dus ook hele lekkere pizza’s.
 • Pizzabakkers  – Pizza en prosecco. Zoals ze zelf zeggen is prosecco in Italië een pretentieloos drankje, maar hier zeker niet. Én nog fijner als cocktailtje bij die pizza. De zaak is vertegenwoordigt door heel Amsterdam: je vindt ze aan de Haarlemmerdijk, in de Pijp, aan de Overtoom en aan de Plantage Kerklaan. Maar ook in Nijmegen en Haarlem kennen ze de Pizzabakkers.
 • SNCKBR –  De bloemkool pizza bij SNCKBR krijgt een speciale vermelding, wij hebben namelijk vernomen dat deze verrukkelijk is. Bloemkoolpizza? Ja met doperwten, courgette, mint, peterselie, zalmsnippers, gepofte quinoa en doperwtenwasabicrème, dit is gezond een pizza eten- het kan!
 • Buurman en Buurman – Dit is een biologische eetwinkel in het opkomende Bos en Lommer. In het midden van de zaak staat een houtoven waar Paul en Coen de lekkerste pizza’s voor je aan het bakken zijn.

La Perla Amsterdam pizza

 • PommoRosso –  15 jaar geleden begonnen Elio en Tony aan de Amstelveense weg: La Trattoria Pomorosso. En dat is alles wat je van twee Italianen verwacht. Wegens succes openden ze in de Pijp een restaurant. Hier kun je vlees van de kaart zelf grillen op hete lavastenen, fun!
 • Da Portare Via – Een dun bodempje, zo zijn de lekkerste houtoven pizza’s gemaakt. En bij Da Portare Via weten ze precies hoe dat moet. Je eet hier echte Romeinse pizza’s zoals ’t hoort.
 • Mangiamore – Gelegen hartje Rivierenbuurt, aan de Maasstraat. Napolitaanser dan dit ga je de pizza’s niet vinden. En origineel: zin in een pizzafeestje o locatie? Dan rijden ze gewoon hun mobiele pizzaoven bij j voor. Nice!
 • Il Sogno – The Italian Conceptstore –  Bij Il Sogno hebben ze twee Italiaanse vlaggen uit gehangen, zo weet dus zeker dat je goed zit. Naast een ontbijtje met goede koffie, steenoven gebakken pizza’s en versgebakken brood, kun je hier ook Italiaanse design tassen, modeaccessoires, delicatessen, boeken en allerlei prullaria kopen.

YamYam pizza Amsterdam

 • Mazzo – Neerploffen op de Chesterfieldbanken of aanschuiven aan de lange tafels voor een pasta, risotto of pizza, het kan bij Mazzo aan de Rozengracht. Ja en ook hier, een open keuken: zo kunnen we de kunst een beetje afkijken.
 • De Pizzakamer – Geliefd bij de buurtbewoners, is het niet om zijn steengoede pizza’s dan is het wel om zijn lovely terras!
 • Scottadito – Marianne ging hier eerder al een hapje eten. Van buiten lijkt het een derderangs Italiaan, met name vanwege de wijnflessen in de vensterbank, maar van binnen één en al culinair walhalla. Door het eten dus. Pizza’s, pasta’s, salades, antipasti en heerlijke broodjes. Oh ja, en een chocoladedessert waar je ‘U’ tegen zegt.
 • District 5 – Eén van die die-hard adressen op het Van der Helstplein. Wij vinden het nog steeds een perfecte locatie ‘for two’. Heerlijk toch, samen een pizza delen?
 • Wilde Westen – Ja, ook in het Wilde Westen kun je terecht voor pizza. Of moeten we zeggen: juist terecht voor pizza? Prima hang-out voor een onbezorgde avond.

Naar aanleiding van onze Tip 10 willen we nog wel eens wat extra tips krijgen. Deze keer dus ook. Want waar je ook naar toe kunt voor een ovenheerlijke pizza:

 • Sotto Pizza – Kennen wij vooral van de Amstelveenseweg, maar op de Roelof Hartstraat kun je er ook terecht. Voor onvervalst, authentieke, Napolitaanse pizza’s. Kun je dus niet over het hoofd zien!
 • Sugo Pizza – De liefhebbers van Sugo Pizza hebben waarschijnlijk even lopen slapen de laatste dagen, want dat deze zaak als tip kon ontbreken?? Dacht het niet. Dus bij deze, alsnog op de lijst! Met echte Romeinse pizza’s. En die komen dus van een rechthoekige plaat. Hebben wij laatst aan den lijven nog ondervonden. Lekkah, lekkah!

>>> In 2013 maakten we al een soortgelijk lijstje. Benieuwd naar de verschillen? Check it out!

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!