De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En deze week zijn we samen met jullie op zoek gegaan naar de leukste pubquizzen van de stad. Waar je ook nog eens iets heel lekkers bij kunt eten en drinken. Want serieus, met een avondje quizzen maak je toch iedereen blij? 

Meer horen over de Tip 10 van deze week? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Lokaal De Pijp – Onze favoriete buurtkroeg en huiskamer in de Pijp, in een nieuw jasje. Met op zaterdag de legendarische pubquiz. Onze tip: ga er vooral met honger heen, zodat je je tanden kunt zetten in die heerlijke burger van ze. Hmmm….
 • Café de Zuid – Voor alle eastsiders onder ons: deze fijne kroeg heeft iedere woensdag een gezellige pubquiz. En ook altijd fijn: mocht je winnen wordt je drankrekening verscheurd. Proost!
 • Maxwell – Elke maandag de gezelligste pubquiz van Amsterdam, inclusief de gezelligste gastvrouw. Want die quiz kan dan wel zo leuk zijn, degene die hem presenteert is minstens zo belangrijk. En dat zit bij Maxwell met Miss Jocelyn wel goed!
 • Café Frieda – Volgens onze lezers moet dit één van de leukste pubquizzen van Amsterdam zijn. Grote schare fans, met zelfs een eigen Facebookpagina. Elke woensdag, en huisgemaakt (en dus niet van internet geplukt!). Snel een kijkje nemen dus.
 • Café de Bieb – Doet zijn buurtfunctie nu al eer aan. Met iedere dinsdag een Biebquiz. En niet onbelangrijk: je kunt bij de Bieb heerlijke hapjes eten. Wel zo fijn.

van de buurt pubquiz amsterdam catch52

 • Café Buhrs – Gezelligheid, midden in de Pijp. Volgens sommigen van onze lezers zelfs legendarisch. Dat belooft wat!
 • Van de Buurt – Voor de buurt. Letterlijk. Heel Landlust komt hier op elke laatste woensdag van de maand samen om met een lekker biertje bij te kletsen. En ok, te pubquizzen. Enne, van de buurt moet je letterlijk nemen, het thema van één van de pubquizzen vorig jaar was Bos en Lommer (ja, ook hier zijn de quizzen home made!).
 • Boom Chicago – Jawel, ook het leukste comedycafé van de stad heeft een eigen pubquiz. Iedere tweede dinsdag van de maand. Als dat geen lachen avond wordt dan weten wij het ook niet meer.
 • Molly Malone’s – Iedere tweede maandag en vierde woensdag van de maand een pubquiz op z’n Iers. Vinden wij alleen maar leuk, want dat betekent ook: lekker biertjes drinken. Puntje van aandacht: de pubquiz is in het Engels.
 • Bar Baarsch – Elke maandag een quiz. En dat is geen straf in Bar Baarsch, want dit is toevallig één van de leukste buurtkroegen van de Jan Eef. Lekker hapje en drankje erbij, en je maandagavond is opeens een stuk leuker dan normaal.
 • Café Dorst – Op de Zeeburgerdijk tappen Natasja en Robin de lekkerste biertjes voor je. Voor het ultieme huiskamergevoel. Altijd gezellig.

Zijn we onverhoopt een pubquiz vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!