Tip10 - sail 2015

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En omdat Sail nu toch echt dichterbij komt zijn we deze week op zoek gegaan naar de beste plekken waar je onder het genot van een hapje of drankje het spektakel van dichtbij kunt aanschouwen. Enjoy! 

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • L’Invité Le Restaurant – Een pop-up restaurant op misschien wel de mooiste locatie van Sail, namelijk de Jan Schaeferbrug? Ja tuurlijk kan dat! Met dank aan de eigenaar van l’Invité Le Restaurant op de Bloemgracht. Met keuze uit een 3- of 5-gangen diner of lunch, samengesteld door de chef van deze topzaak. Wij mochten alvast even voorproeven, en dat was yumyumyum, vooral de steak tartare met krokantje van rode biet… Liever een liquid dinner? Boek dan een plaatsje op een van de twee champagneterrassen. Perfect uitzicht over de Oranjehaven gegarandeerd!
 • catch52 - linvite sailMOS Amsterdam – Nog niet eens de deuren officieel de deuren open, maar nu al getipt als een van de hotspots tijdens de botenparade. MOS belooft een van de nieuwste culinaire hotspots van deze zomer te worden. Bij ons loopt het water in ieder geval in de mond bij het lezen van het menu. Dit wordt een Sail-spot op niveau…
 • Restaurant Stork – Talking about a restaurant with a view… Met speciaal voor Sail een uitgebreid lunch- en dinerarrangement. Dus doe ons nog zo’n grote schaal fruit de mers, en onze dag kan niet meer stuk. Ook dé tip voor de vuurwerkliefhebbers: hier zit je front-row voor dit dagelijkse lichtspektakel.
 • Pllek – De favoriete zomer-hang-out van menig Amsterdammer, en de plek voor het ultieme strandgevoel. In ieder geval wel van ons. En ideaal gelegen om jezelf tijdens de Sail In én Sail Out te vergapen aan de tallships die onze stad gaan overnemen. Maar ook op de andere dagen is er bij Pllek meer dan voldoende te doen: van buiten film tot extra live muziek. We like!
 • catch52 - sail pllekPanama – Getipt door de redactie van Amsterdam FM. Een prima plek om mee te genieten van alle botenpret op het water. Of het nu gaat om een hapje of drankje overdag, of een dansje op de latere momenten van de dag, bijvoorbeeld tijdens de Sail Afterparty.
 • La Tête – Zie je jezelf al zitten? Op een van de houten bankjes langs het water? Of misschien wel liever in een van de zitzakken die op het terrein liggen? Wij wel. Want bij La Tête wordt het genieten van hoofdletter G van alle schepen, bootjes en andere vaartuigen die de stad onveilig komen maken.
 • Muziekgebouw aan het IJ – Natuurlijk kun je hier cultureel genieten, maar met een flink terras aan het water is het Muziekgebouw ook een plek om in gedachten te houden voor een hapje en een drankje ‘with a view’. Met ook hier op de kaart: een speciaal Sail-menu natuurlijk!
 • Nevel – Natuuuuuurlijk staat ook Nevel op de lijst. Want als het normaal gesproken vanaf dit terras al genieten is wanneer de cruiseboten langs komen varen, hoe zal dat dan zijn bij het passeren van de tallships… Het ‘Golden Package’-arrangement is helaas al uitverkocht voor de Sail-In parade, maar voor lunch of ‘gewoon’ een drankje is er momenteel nog plek. En anders is er altijd nog de Supperclub Cruise. All aboard!
 • EYE – Alsof het gebouw is aangelegd voor dit bijzondere botenspektakel. Bij EYE is tijdens Sail namelijk ook het restaurant gewoon open. Met op de kaart zowel koude (denk het Hollandse broodje) als warme (van ravioli tot een burgertje) gerechten. Je kunt het slechter treffen, als je het ons vraagt….
 • Nemo – Als eindpunt van de misschien wel het leukste onderdeel van Sail mag deze stek natuurlijk niet ontbreken. De Pieremachocheltocht, oftewel de parade van de meest creatieve, originele maar vooral zelfgebouwde bootjes, eindigt namelijk bij deze topspot. Dus hupsakee, het dak op, drankje erbij, een beetje hangen, en je dag kan niet meer stuk.

Maar naast deze hotspots zijn er nog veel meer plekken waar het tijdens Sail genieten geblazen is, die het vermelden waard zijn. Tips die wij naast bovenstaande lijst binnenkregen zijn:

En niet te vergeten:

 • Café de Zuid – Volgens kenners kun je niet meer midden in Sail terecht komen dan bij deze locatie. Uitproberen dus!

En voor iedereen die op zoek is naar een gelegenheid om met de voetjes van de vloer te gaan: check Amsterdam Sail Fest, een mini-festival op de IJ-promenade.

Rest ons nog een ding te zeggen: Schip ahoy mensen!

Zijn we onverhoopt nog geweldige plek vergeten?Stuur ons die gouden tips en wij gaan er sowieso achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!