Restaurant Amsterdam sexy datenight

Sex sells. Punt. Dus dat gaan wij dan ook maar eens uitproberen. Met een Tip 10 over horecazaken die gewoon sex ooooooozen. Qua interieur. Of hapjes. Of waar je gewoon gegarandeerd een ‘sexy night’ hebt. Of we hier nog veel meer woorden aan vuil moeten maken? Neuhhh… Ons advies: try before you die. Bij voorkeur met het juiste gezelschap. 

Iedere week vertelt Marianne alles over de Tip 10 bij de enige, echte radiozender van Amsterdam: Salto Amsterdam. Hier vind je de hele uitzending terug!

 • Café Panache – Deze zaak heeft al op zoveel Tip 10-lijsten gestaan, het is bijna niet meer geloofwaardig. Maar in het kader van ‘sexy nights’… tja, dan mag ‘ie er gewoon weer op. Misschien ligt het aan het interieur, misschien aan de smakelijke drankjes van de bar, misschien wel aan je gezelschap. Wie zal het zeggen… maar sexy is Panache sowieso!
 • Lion Noir – Ohlala, de grote favoriet van Marianne. De inrichting van deze zaak is namelijk gewoonweg sexy. As hell dus. Maar dan wel een hele fijne hell. Reserveer vooral een tafel voor twee beneden, of geniet met zomers weer in de tuin. Oesters erbij, mooie wijn, en klaar ben je. Of liever gezegd: get the party started!
 • Pulitzer’s Bar – Deze donkere bar bestaat niet alleen uit enkel fijne zithoeken waar je geen last hebt van de rest van de wereld, ze hebben er ook nog eens ‘worlds finest cocktails’. Twee ingrediënten voor succes.
 • Morgan & Mees – De bar is fijn, het terras is nog fijner. Onder het groen van dit stadse terras is het meer dan prima toeven tijdens de zwoele zomeravonden. Of iets koudere. En anders zoek je gewoon een plek voor twee aan de bar. Heeft nog nooit teleurgesteld.
 • MADAM – En nee, dat komt echt niet alleen door de naam… MADAM heeft veel meer te bieden: een weergaloos uitzicht, een lekker deuntje op de achtergrond, een prima bar en lekker eten. That soms up to a night to remember!
 • Garage en Pluche – De sfeer in deze zaak: alsof je een ouderwetse jazzclub in New York bent binnengestapt. Tel daarbij bij op heerlijke hapjes, om te delen. Deze zaak schreeuwt gewoon sexy datenight.
 • De Oesterbar – Het Leidseplein en oesters… mensen, doe hier je voordeel. Deze legendarische zaak is iconisch als het gaat om vis, schelp- en schaaldieren, en is daarmee een perfecte plek voor een mooie avond uit. Oh ja, en Arnon Grunberg heeft er ooit een mooi stukje over geschreven in het Parool.
 • Wolf Atelier – Het gebouw alleen al is waanzinnig! In dit glazen brugrestaurant laat het leven zich van zijn beste kant zijn. Het verleiden van je metgezel wordt kinderspel als je hier aanschuift.
 • Momo – Voor een tikkie sexy, maar dan wel op z’n Amsterdam Zuids. Het eten is er in ieder geval smakelijk, het publiek tot in den puntjes, the rest is up to you!
 • Bar Oldenhof – Een goed bewaard geheim in Amsterdam. Heb je een date die wel ‘een tandje extra’ kan gebruiken? Geloof ons, deze bar brengt alles en iedereen in de juiste modus. Nothing more, nothing less.
 • Sociëteit Sexyland – What’s in a name? Deze sociëteit is misschien wel de meest gevarieerde club van Amsterdam, met elke dag een nieuwe eigenaar. En dat zorgt ervoor dat er altijd, voor iedereen wat wils is.
 • MOS Amsterdam – Eten op sterrenniveau is al heerlijk, maar bij MOS vinden we het gewoon ook sexy. Misschien is het het uitzicht, misschien is het het interieur, misschien zijn het de culinaire kunstwerken van Egon van Hoof… maar frankly: het maakt ons eigenlijk niet uit. Bij MOS zit je gewoon goed.
 • Bourbon Street – Voor als je geplande ‘sexy night’ in duigen is gevallen. Dan kun je hier altijd terecht om nog iemand op te pikken. Of gewoon in La Bastille natuurlijk. Of een van die andere afvoerputjes in de stad…

>>> Je kunt natuurlijk ook gewoon de Wallen op gaan. Als je niemand bij de hand hebt. Of juist wel. Want ook daar kun je bijzonder goed eten en drinken. Hallo Tip 10!

Zijn we de tip der tips vergeten? Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!