Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En deze week staat natuurlijk in het teken van: strand! Want: niet verwacht, toch gekregen: zomer in Amsterdam! En maak je borst maar nat: de komende dagen wordt het alleen nog maar warmer. Bij deze standsstranden zoek je onder het genot van een hapje en drankje gewoon de ultieme verkoeling op. Vamos a la playa!

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

  1. Rolling Rock Kitchen – De grote nieuwkomer in Noord. En wat voor één. Hier beleef je het ultieme zomermoment aan het water. Met drinks, small bites en nice people, zoals ze het zelf zeggen. Summer at the rock!
  2. Blijburg – Klassieker der stadsstranden in de stad en iedereen weet dit super leuke strand dan ook te vinden. En helemaal goed nieuws: ze mogen na jaren zwerven eindelijk blijven op de stek waar ze nu zitten. Dus nog vele mooie zomers bij Blijburg voor de boeg!
  3. DOK – Nieuwkomer in West. Het is even zoeken maar dan heb je ook wat. Midden tussen de kantoren en industrie vind je deze fijne vrijplaats. Je hebt dan geen water, maar wel heel veel zand onder je voeten. En dat fijne laid back beach sfeertje waardoor je helemaal niet meer het idee hebt dat je midden in de stad zit.IMG_7337
  4. La Tête – Nieuw op het Stenen Hoofd. Ze wonnen deze felbegeerde plek voor een tijdelijke pop-up. Je kunt hier dus het komende half jaar lunchen, ontbijten en koffie drinken. Ze hanteren hier ook een bring your own bottle beleid: je mag hier dus je eigen drankjes meenemen die je tegen een kleine vergoeding koud kunt laten zetten. Leuk!
  5. Strand Zuid – Voor het betere borrelen. Maar niet alleen tijdens borreltijd is deze hotspot bij het Beatrixpark goed toeven, ook overdag pak je hier genoeg zon. Zeker onder het genot van één van de vele speciaal biertjes. Sinds dit jaar hebben ze namelijk een gloednieuw concept geïnspireerd op de Duitse Biergarten. En je kunt er pingpongen!
  6. Pllek – bij deze hotspot in Noord is het altijd relaxed. Deze fijne plek heeft gewoon alles: lekker eten en drinken, fantastisch uitzicht, fijne sfeer, let the summer begin…
  7. Hotel Buiten – Ze zeggen zelf het leukste stadsstraat zonder zand te zijn. En wie zijn wij om dat tegen te spreken? Bij deze heerlijke plek aan het water is het ultiem genieten. Logeren kan helaas nog niet, maar lekker eten drinken en relaxen des te beter!IMG_7350
  8. Ceuvel – Ceuvel in Noord bestaat alweer een jaar. En we kunnen eigenlijk nu al niet meer zonder. Ceuvel staat voor zomer, zon en zorgeloos genieten. Sounds pretty perfect…
  9. Noorderlicht – Naast Pllek zit deze heerlijke laid back hangout waar je heerlijk kunt relaxen op een mooie zomerdag. Lekker aan het water, bootjes varen voorbij, niets meer aan doen.
  10. Roest – natuurlijk mag ook Roest niet ontbreken in deze lijst. Op dagen als deze zijn er weinig betere plekken te vinden waar je kunt afkoelen. Een duik in het water, chillen in een ligstoel of hangmat, live couldn’t get any better. En het goede nieuws is dat mocht je honger krijgen je niet meer alleen veroordeelt bent tot snacks maar je nu ook vanuit de famous rode bus hele maaltijden kunt krijgen. En geloof ons: Restauroest is meer dan de moeite waard!

>>> Als de mussen van het dak vallen is het ook hier goed toeven! Check onze Tip 10 Zomerhits met de beste terrassen van dit jaar. 

Zijn we een perfect stadsstrand vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!