Uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En vandaag, you love it or you hate it: steak tartare. En speciaal voor de liefhebber hebben we de 10 beste adresjes op een rij gezet. 

1. Braque – De steak tartare van Braque – handgesneden van de ossenhaas – werd veruit het meeste getipt door onze fans, dus wat ons betreft met stip op 1!
2. Café Restaurant Amsterdam – Eén van de grondleggers van ‘het nieuwe eten’, waarna zaken als Speijkervet, Rijsel, de Goudfazant en nog vele anderen volgden. Met – hoe kan het ook anders –  een heerlijke steak tartare op de kaart.
3. De Ysbreeker – Inmiddels al in aardig wat tip 10 lijstjes aanwezig, en met de meer dan prima steak tartare mogen ze ook nu absoluut niet ontbreken.
4. Reuring – De favoriet van menig Catch-lezer. Mét truffelcrème!
5. Le Garage – Alleen al om de show die Joop erbij geeft.
6. Fort H – Buiten de ring, maar volgens een heel enthousiaste Catch-lezer méér dan het tripje naar Muiden waard.
7. College Hotel – Als je over een paar schoonheidsfoutjes heen kijkt, is het hier prima toeven. Zeker met een heerlijke steak tartare en een goed glas wijn.
8. Bistrot Neuf – Midden op de Haarlemmerstraat een klein stukje Frankrijk. Naast steak tartare ook andere klassiekers als bouillabaisse en escargots.
9.  Dauphine – Zelfde eigenaresse als Café Restaurant Amsterdam, met dus ook gewoon een goede steak tartare op de kaart.
10. Mangerie de Zeeger – Je zult voor deze steak tartare de stadsgrenzen over moeten, maar dan heb je volgens een Catch-fan dan ook de lekkerste te pakken!

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!