Tip 10 sushi Amsterdam restaurant

Het is komende zondag International Sushi Day, en hoewel wij nooit een reden nodig hebben om de spreekwoordelijke sushilijn te bellen, kunnen we deze feestdag niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Tel daarbij op het feit dat ‘jullie lezers’ Catch52 onze ‘Tip 10 – Sushi’ nog altijd het meeste raadplegen (lang leve die statistieken!)… Dus vonden wij het tijd voor een update: welkom bij de ‘Tip 10 – Sushi  in Amsterdam (2017)’.

Iedere week vertelt Marianne alles over de Tip 10 bij de enige, echte radiozender van Amsterdam: Salto Amsterdam. Hier vind je de hele uitzending terug!

 • Yamazoto – Er kan er maar een de winnaar zijn. De allerlekkerste sushi eet je waarschijnlijk gewoon bij Yamazato. Bij dit michelinsterrenrestaurant eet je volgens de authentieke kaiseki ryori keuken, noem het gerust de haute cuisine van de Japanse keuken, ooit geinspireerd op een formele theeceremonie. Geloof ons, aan de houten sushibar van deze zaak wil je een keer gegeten hebben.
 • Momo – De sushi van Momo’s is gewoon al lekker: vooral van de variant met foie gras kunnen wij persoonlijk geen genoeg krijgen. Maar, in het kader van International Sushi Day gaan ze nog een stapje verder: een drie-gangen menu. Het wagyu-hapje was to die for… Special feature: de versgeraspte wasabi. Wat een smaakbommetje!
 • Umeno – De Stadionbuurt kent een prachtig Japans pareltje: Umeno in de Agamemnonstraat. Toen het in 1987 de deuren opende, was het het eerste Japanse restaurant van Amsterdam, en misschien wel van Nederland. Reserveren is een must, maar dan heb je ook wel echt goud in handen.
 • EN Restaurant – Wat krijg je als een voormalige chef én een voormalige chef uit het Okura voor zichzelf starten? EN! Gesitueerd in een hoekpand in het hart van de Pijp. Doe ons een lol, reserveer een plek aan de bar en laat je volledig verrassen door het maandmenu én de uitleg en show van chef Ken, pal voor je neus. Grandioze ontdekking!
 • Sugoi Sushi – De bestelfavoriet van Marianne, uiteraard in De Jordaan. Om te bestellen dus, al lopen we zelf net zo graag even bij ze langs, op de hoek van de Willemsstraat. Hun geheim? De verse producten die ze gebruiken. De zalmmaki’s smaken hier in ieder geval heerlijk, net als de befaamde dragonroll!
 • Oost in Zuid – The Red Sun bij het Olympiaplein is niet meer, maar niet getreurd: voor die heerlijke sushi  kun je hier wel nog steeds terecht. De zaak heet sindskort alleen Oost in Zuid, en dat is precies wat ze bieden. Oosterse gerechten, waaronder heerlijke sushi, in het heerlijke Zuid.
 • Ayumi – Ook in Watergraafsmeer kun je terecht voor lekkere sushi. Meermalen getipt, dus dan zal het wel een goede zijn, is ons credo, en dat is precies hoe de vork, of liever je sushistokje, in de steel zit bij deze zaak. Wij gaan hem snel uitproberen!
 • Tomo Sushi – Kakelverse sushi. Zo, dat is pas een waardevolle tip. Niet de allergoedkoopste zaak, maar tja, dat noemen wij gewoon waar voor je geld.
 • Sushi ’n Sake – De Dapperstraat kent mooie zaken, en een die het proberen waard is, is Sushi ’n Sake. Niet alleen vanwege de ‘doorsnee’ sushi, maar ook door hun sashimi taco’s. Say what?? Ja, ze laten zich hier inspireren door de Mexicaanse en Franse keuken. Try before you die!
 • Vijfnul5 – Op een nietsvermoedend hoekje vlakbij het Oosterpark zit Vijfnul5. Niet bepaald een naam die je meteen associeert met sushi, maar don’t let them fool you! Dit is namelijk een heerlijke Asian urban Streetfood-zaak. Snel gaan uitproberen!
 • Izakaya – Momo’s is natuurlijk een heerlijke stek, maar dat geldt ook voor het kleine (of juist grote?) broertje: Izakaya. Toegegeven, het Oud-Zuid-gehalte is er hoog, maar de hapjes aan de bar zijn er daardoor echt niet minder om.
 • Genki – Lekkere cocktails, prima sushi en zelfs af en toe een karaokeavond, tenminste bij de vestiging bij het Mercatorplein! Bij de vestiging in de Reguliers hebben ze zelfs een heerlijke binnentuin om je avond helemaal goed af te toppen.
 • Otaru – Een icoon als je het hebt over sushizaken: als je voor een concert zin hebt in sushi, dan ga je naar deze zaak. De sushi is er prima, de kaart is uitgebreid en ze hebben een heerlijk simpel oldschool Japans interieur. Niets meer aan doen!
 • Kagetsu – Deze zaak verovert je hart zodra je er binnen komt. Op een of manier is er bij deze zaak altijd plek, en anders maken ze die wel voor je, en daar worden wij altijd instant blij van! En tip van de week: ze hebben een piepklein binnentuintje. Hallo zomer!

Zijn we de tip der tips vergeten? Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!