Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, terug van weggeweest. Vergelijk het met een goede winterslaap. Nog even in het kort: wat is de Tip 10 ook alweer? Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. MNieuwmarkteer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En omdat heel Amsterdam angstvallig zit te wachten op zomerse tijden, om met de bleke wintersnoetjes weer op het terras in de zon plaats te kunnen nemen, hebben we vandaag dus de Tip 10 Terrassen uit 020. En omdat de inzendingen weer overweldigend waren, maken we hem voor de gelegenheid anderhalf keer zo lang. We zijn d’r aan toe, zeg maar.

1. Riva – Voor de bewoners achter het restaurant is het waarschijnlijk wat vervelend, maar een zonterras met uitzicht hebben ze bij Riva. Met op rechts de stad Amsterdam langs de Amstel en links het verkeer vanuit Oudekerk, is het hier prima toeven.
2. Gent aan de Schinkel – Uit de categorie ‘gouwe ouwe’. Mag natuurlijk niet ontbreken wanneer het over terrassen gaat, want is rondom het Hoofddorpplein de locatie bij uitstek voor een (laat) ontbijt, lunch, kop koffie of thee, taart, borrelhappen of avondeten.
3. Terras van Hilton Amsterdam – Wellicht een vreemde eend in de bijt, als hotelgigant. Inclusief onogenlijk gebouw. Maar het terras aan de achterzijde is gewoon top. Glas wijn erbij, een kleine appetizer, en als het meezit ook voldoende entertainment aanwezig door de rest van het publiek.
4. Cafe Heuvel – Oer-Amsterdams. Onbekend waarschijnlijk bij het grote publiek, maar voor insiders in dit gedeelte van de stad voelt het hier waarschijnlijk als thuis. Inclusief terras dus, bij de gracht.
5. Cafe van Zuylen – Mag niet ontbreken als het gaat om terrassen van Amsterdam. Wellicht wel een van de meest riante locaties binnen de grachtengordel. Niets meer aan doen.
6. Cafe Zurich – De held van het Mercatorplein. Probeert in z’n eentje de sfeer op deze toch soms wat troosteloze locatie volledig richting jong en gezellig te turnen. En slaagt daar best prima in!
7. De Ysbreeker – Goede wijn behoeft geen krans. En goede terrassen dus ook niet. Inclusief zonovergoten en schaduwrijk terrasgedeelte.
8. Cafe Day – Kleine pijpenla aan de Kinkerstraat met prima potentie. En inclusief terras dus. Genieten dus voor een kop koffie, ontbijt en/of lunch.
9. Du Cap – Eveneens gevestigd in Amsterdam West. Inclusief terras dus, met daarbij op de menukaart onder meer steenoven pizza’s, visjes en bistecca’s van de grill.
10. De Vondeltuin – In het zuidelijkste puntje van het Vondelpark. Inclusief speeltuin en zandbak voor Amsterdammertjes. De drukte van Amstelveenseweg vergeet je binnen no-time.
11. Ter Brugge – Een persoonlijke favoriet, gevestigd aan het begin van de Overtoom. Op zichzelf niet bijzonder, maar wel een bijzonder aangenaam terras.
12. EYE – Ondanks het uitzicht op een van de ietwat minder mooie skylines van centrum Amsterdam, is dit terras fenomenabel. Kan in weekenden alleen ietwat chaotisch zijn.
13. IJ-kantine – We blijven nog even rond het IJ, dit keer bij de IJ-kantine. Industrieel met een hoofdletter I, en kindvriendelijk voor de liefhebber.
14. Wilhelminadok – Genieten van de cruiseschepen die aangemeerd liggen aan de overkant. Vriendelijke zaak, blijft jaar-in jaar-uit dezelfde constante kwaliteit leveren.
15. De Nieuwmarkt – En dan bedoelen we natuurlijk alle terrassen op dit geweldig plein. Zonovergoten,  en altijd voldoende afleiding om je heen. Niets meer aan doen dus.

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!