Tip 10 ticket tropics Amsterdam

Leuk hoor die winter, maar man oh man, wat verlangen wij stiekem naar zomerse temperaturen, een azuurblauwe zee, ongerepte stranden, en een cocktail in ons hand. Voor iedereen die uit pure wanhoop nog geen ’ticket to the tropics’ heeft geboekt, hebben wij maar een lijstje samengesteld dat je linea recta een beetje zomer in de bol geeft. En het beste nieuws? Voor je het weer is het weer lente!

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • Bar Botanique – Alsof je je in een tropisch regenwoud waant. Dat is het gevoel dat ontstaat zodra je de deur binnenloopt van Bar Botanique. Cocktailtje in de hand, en tijd voor Club Tropicana!
 • De Waterkant – “Ik heb je voor het eerst ontmoet, daar bij die Waterkant…” Als de Parbo’s je niet in tropische sferen weten te brengen, dan duikel je hier misschien wel gewoon een leuke vakantieliefde op. Altijd voldoende reuring in deze zomerse hotspot!
 • Palm Springs – Je hoeft helemaal geen uren te vliegen voor een beetje Palmsprings-zomerzon. Bij deze zaak in het hart van de Jordaan schijnt ‘ie namelijk altijd. Doe er je voordeel mee, er zit nu eenmaal een flamingo in iedereen.
 • Chiapas – Taco Cartel – Zin in een enkeltje Mexico? Dan zit je goed bij Taco Cartel! Althans, qua eten dan. Zet je tanden in de Al Pastor en je weet dat alles sowieso goed zal komen. Thuisbezorgen kan overigens ook.
 • The Pool – Come in and dive into the Pool! Want dat verlangen naar dat zomerse gevoel, dát hebben ze hier wel begrepen. En ja, ok hier zijn de flamingo’s inbegrepen…

Bar Botanique Amsterdam

 • Pacific Parc – Als er ergens een zaak bestaat waar het alternatieve ‘surf’s up’-gevoel heerst, dan is het hier wel. Zo wordt het Westergasterrein opeens het Westergasstrand.
 • De Kanarieclub – En zie je het echt niet meer zitten, neem dan een duik in het zwembad op de vide. Uiteraard wel met een cocktail in je hand.
 • Adam & Siam – Dat we een ’ticket tot the tropics’ vaak associeren met Azie, dat moge duidelijk zijn. Bij Adam & Siam vind je precies dat vleugje East meets West om ook in Amsterdam er even eruit te zijn.
 • New King – De Zeedijk mag natuurlijk niet ontbreken als je op zoek bent naar dat ultieme vakantiegevoel. Bij New King is het net alsof je midden in Azië bent beland.
 • La Vallade – Leuk hoor, de Tropen, maar even wegdromen naar een knus restaurant in de Provence mag wat ons betreft ook. IN dat geval: haast je naar La Vallade. Het lijkt inderdaad zo weggeplukt uit Frankrijk.
 • Soi74 – Hallo Thailand…. Wij zeggen Singha biertje, een portie Ribs erbij of een van de andere heerlijkheden, oftewel: niets meer aan doen.
 • Grandcafé De Tropen – Laten we het gewoon eens letterlijk nemen: als er één plek is waar je je in de Tropen kunt wanen, dan is het hier. Stukje cultuur snuiven en dan hups, het grandcafé in!
 • Poke Perfect – Alohaaaa! Geen geld maar toch even wat Hawaii op willen snuiven? Dat kan met de Poke Bowls van Poke Perfect. We love it!
 • Pie-Nong – Het eten van het kleinste Thaise restaurant van Amsterdam (en misschien wel van natuurlijk) doet ons verlangen naar die witte stranden, wuivende palmbomen en zon…
 • Escobar – Het emperium van Ron Blaauw blijft doorgroeien. Latijns-Amerika en een tikkie Spanje is vanaf februari aan de beurt, in de nieuwe zaak Escobar… we can’t wait!
 • HappyHappyJoyJoy – Stiekem wachten we nog altijd op een échte Aziatische nightmarket, maar bij gebrek aan beter worden wij extreem happyhappy en springen wij van joyjoy van dit heerlijke foodwalhalla.

Chiapas Taco Cartel Amsterdam

>>> Voor iedereen die zijn winterse verdriet vooral weg wil spoelen met zomerse cocktails: welkom bij Porem. Al vinden wij Tales & Spirits persoonlijk ook best een prima alternatief.

 

De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. 

Heb jij een onderwerp waar jij graag een Tip 10 van ziet? Of heb jij een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!