De toilet. Misschien wel het meest ondergewaardeerde kindje van de (Amsterdamse) horeca. Helaas. Want hoe goed het restaurant of de bar ook, als de wc’s vies, een zooitje of gewoon niet onderhouden zijn, dan doet dat net zoveel af van je zaak als een slecht kopje koffie of onvriendelijk personeel. Waar wij warm voor lopen? Nou, wat dacht je van op z’n minst een schone pot! En daarnaast: voldoende wc-papier (zonder losliggende slierten op de grond), lege afvalbakjes (vooral een vrouwendingetje), voldoende dep- en drooggelegenheid (‘echte’ handdoekjes zijn een overduidelijke pré), en om het allemaal af te toppen: passend interieur. Want tja, je wilt er nou eenmaal niet alleen voor de schermen lekker bij zitten.

Welkom bij de Lijst der Lijsten met toiletbezoekwaardige zaken in Amsterdam.

 • Bar Baarsch – Als je als horecazaak gewoon een feestje geeft om het nieuwe kunstzinnige interieur van je wc te vieren, dan mag je je met recht ‘de plees to be’ noemen! En aangezien de meeste stemmen van onze lezers gelden, bestempelen wij deze sympathieke zaak gewoon tot meest toiletbezoekwaardig. Lieve mensen van Bar Baarsch, nog even over dat feestje: volgend jaar same time, same plees?
 • The Lobby Nesplein – Is er uberhaupt iets wat niet klopt aan The Lobby Nesplein? Dacht het niet Piet! Ook de toiletten van deze zaak zijn altijd om door een ringetje te halen.
 • The College Hotel – Ze houden er fotoshoots. In de wc! Need we say more? Wij denken stiekem dat menig vrouw zo’n toilet als eigen boudoir thuis zou willen hebben.
 • Auberge Jean & Marie – Efteling-liefhebbers opgelet, want hier wordt je instant blij van: bij deze herberg doe je je (liever geen grote) boodschap gewoon onder het genot van het deuntje van de Indische Waterlelies. Episch… Voor iedereen die nu denkt: ‘Hoe ging ‘ie ook alweer?’, dat hoor je hier.
 • Pulitzer Hotel – Ja, zelfs de toiletten van dit befaamde hoekjes en gaatjes hotel zijn weliswaar simpel, maar daarmee toch te mooi om waar te zijn. Die tegelvloer mogen ze bij ons ook komen leggen.
 • Grand Cafe 1e Klas – Naast een (echte!) kaketou genaamd Elvis, hebben ze hier Delfstblauwe wc-potten. Is weer eens wat anders dan de todeloo op het Centraal Station!
 • Meneer Nieges – Niet alleen een fijne spot om op het terras te zitten tijdens de zomermaanden van het jaar, met de wc’s is kennelijk ook niets mis. Snel maar ‘ns een kijkje nemen dus.
 • The Harbour Club – Bij een posh restaurant hoort natuurlijk ook een posh toilet. Wat te denken van een DJ die vanuit zijn eigen DJ-booth ervoor zorgt dat zelfs je toiletbezoek een swingende aangelegenheid wordt?
 • Hotel Kimpton De Witt – En natuurlijk geldt dit dan ook meteen voor Bar Wyers. Qua interieur hebben ze het hier wel begrepen, en dat geldt dus ook voor het kleinste kamertje van het hotel.
 • Bluespoon – Hoe kan het ook anders (or should we say Andaz…): bij dit artistiek verantwoorde hotel zit je er ook op de wc prima bij!
 • The Roastroom – Het gebouw zelf heeft al een hoog wow-effect, maar dat geldt ook voor de moderne, noem het gewoon maar eclectische toiletten. Maken dit vleeswalhalla nog net even een stukje lekkerder.

Omdat ‘wij van Catch’ vooral kunnen spreken vanuit vrouwelijk perspectief, was JP van Cityguys zo lief om zijn tips ‘from a masculine perspective’ te geven. En ja JP, couldn’t agree more, dit is inderdaad een gouden lijst!

 • Club NYX – Om kort te gaan, die zijn gewoon fucking episch.
 • W Hotel – Mooie toiletten (vinden wij vrouwen ook!), maar wel loeiheet.
 • Hilton DoubleTree – Wees gewaarschuwd mannen, de deuren gaan daar niet goed dicht. Het kan dus zijn dat je daar soms een Engelsman in z’n blote snikkel aantreft. Geen aanrader dus.

>>> Nu we weten waar de Cityguys graag naar de wc gaan, wil je misschien ook wel weten waar ze in Amsterdam nog meer graag naar toe gaan. Check dus snel hun persoonlijk Tip 10!

Heb jij een nieuwkomer gespot? Of ben jij de trotse eigenaar van een (komende) Newbie? Sharing is caring, dus laat het ons vooral weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!