“Daddy Daddy Cool, she is crazy about her Daddy, oh she believes…” Komt jouw Daddy Cool binnenkort naar Amsterdam? Mooi. Want op vaders moet je zuinig zijn (en moeders trouwens ook). En aangezien liefde door de maag gaat, hebben wij een lekker lijstje voor je opgesteld waar je je zonder enig, maar dan ook werkelijk enig probleem kunt vertonen. Zestien klassiekers, voor iedere gelegenheid, maar allemaal bijzonder geschikt voor wat quality time met je vader.

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • BAR-becue Castell – Laten we alle mannen (vaders incluis) maar eens over één kam scheren: een mooi stuk vlees is altijd goed. En Castell is daarvoor misschien gewoon wel hét adres in de stad!
 • Cannibale Royale – Een iets hippere vader op bezoek? Maar een die wel van vlees houdt? Dan is Cannibale Royale jouw adres. Mooi vlees, fijne burgers, en – whoop whoop – zelfs een cocktailtje om mee af te toppen.
 • Brasserie Van Baerle – Brasserie Van Baerle is zo’n klassieker waar je je geen buil aan kunt vallen. Het eten is er altijd goed, de bediening vaak nog beter. Het is allemaal wel wat netter so to speak, dus je zou hier naast je vader meteen zelfs je schoonmoeder mee naartoe kunnen nemen…
 • Café Hoppe – Geloof ons: iedere vader zal deze stek waarderen. Al is het maar omdat de gemiddelde leeftijd van de barhangers wat hoger ligt dan bij de meeste horecagelegenheden in de stad. Dat geldt ook voor het aantal beige regenjassen en gekleurde pantalons. En de barmijnheren in deze zaak gewoon ouderwets top zijn!

Hoppe bar Amsterdam Catch52

 • Restaurant Vermeer – Toegegeven, voor Marianne kleeft er wel nadrukkelijk wat jeugdsentiment aan dit restaurant, maar als zelfs de grootste carnivoor onder de vaders (lees: Aalders senior) van Vermeer onder de indruk is, dan wil dat wel wat zeggen. Voor een toegankelijk diner op niveau!
 • The Roast Room – Once again: vlees! En een eigen slager (gotta love Pim!) in huis die ervoor zorgt dat je dan ook het allerbeste stukje vlees op je bord krijgt dat er is. Wij zijn fan. Bigtime.
 • Loetje – Hallo vader, hallo biefstuk van Loetje! Een beproefd recept. Hier gaan wij verder geen woorden aan vuil maken.
 • Piet de Leeuw – Wat krijg je als je een bruine buurtkroeg met biefstuk op je bord kruist? Juist, Piet de Leeuw. Hét adres voor een lekker stukje ossen- of paardenhaas op je bord krijgt (ja, geloof ons, die tweede is top…), en waar je ook sans gene nog steeds gewoon een varkenshaasje met pepersaus kunt krijgen.
 • Clubkoffie – Maak van jouw vader je eigen space invader! Bij Clubkoffie. Met de heerlijke koffie en de schandalig heerlijke clubsandwiches zit je bij deze topzaak in Oost geheid goed!
 • Restaurant Moon – “Ik houd van je, tot aan de maan en weer terug…” Op zo’n dosis liefde zit toch elke vader te wachten? De geweldige dames en heren van restaurant Moon staan geheel en al tot je service om je vader dat aan den lijve te laten ondervinden.

Hemelse Modder Amsterdam

 • Hemelse Modder – Nog zo’n hemels adresje! Bij Hemelse Modder zit je al jaren, maar dan ook echt jaaaaaren goed als het gaat om heerlijk eten (lichte Franse inslag), met producten zoveel mogelijk uit de regio. Oh ja, en natuurlijk niet te vergeten de meest Hemelse Modder van de stad. Nee sterker nog, van Nederland!
 • Jansz. – Iedere man maak je blij met gehaktballen. En laten die van Jansz. nou fenomenaal lekker zijn. Doe ons een lol en bestel gewoon twee porties: sharing is caring is echt niet altijd nodig. Is je vader het vast mee eens…
 • Hotel de Goudfazant – Deze mooie stek in Amsterdam doet het altijd goed. Dus ook met je vader! Wij zijn fan van het eerste uur, en zijn voorlopig niet van plan om daar verandering in te brengen.
 • The Conservatorium Brasserie & Lounge – Twijfelt je vader je nog of Amsterdam inderdaad een wereldstad is? Neem hem mee naar de brasserie van het Conservatorium Hotel en hij kan met eigen ogen zien hoe cosmopolitisch het leven in Amsterdam kan zijn.
 • Bar Franklin – Een avondje barhangen met je vader is altijd een goed idee. Bijvoorbeeld bij de barmannen van Franklin. En ja, ze hebben ook nog prima eten om je avond compleet te maken.
 • Jacobsz – Deze zaak geven wij gewoon een 10+. En is dus meer dan je vader-waardig! That’s all there’s to it folks!

>>> Wil moeders ook door je in de watten gelegd worden? Doe dan je voordeel met onze Tip 10 – Mommy’s Favorites! Doet wonderen, geloof ons…

De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. 

Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!