Tip 10 verjaardag Amsterdam

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. 

Omdat Eva van Amsterdam FM binnenkort haar verjaardaag viert (hoeraaaaa!), zijn wij op zoek gegaan (met de lezers) naar de locaties waar je zonder meer een feestje kunt vieren. Want toegegeven, ook wij vinden dat ieder jaar wel weer een dilemma, het uitkiezen van een geschikte verjaardagslocatie. Daarom vandaag: een verjaardagstip 10, voor betere borrel- en taartmomenten.

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • Café Panache – Oude liefde roest niet: wij blijven fan van Panache. Ook als verjaardag-vier-locatie, en dan bij voorkeur in het kleine café-gedeelte aan de voorkant van het pand. Kan niet missen!
 • Café Thuys – Voor als je wel thuis je verjaardag wilt vieren, maar dan bij voorkeur niet thuis. Wij begrijpen het wel hoor!
 • Café Hesp – Een oude rot in het rijtje. In deze bruine kroeg kun je je verjaardagslol hoe dan ook op, zeker met al die verschillende bieren.
 • Café Vrijdag – Een perfecte locatie met een kleiner gezelschap aan de bar of met een groter gezelschap in de aparte ruimte aan de zijkant. De beste feestjes vier je namelijk Vrijdag!
 • Stuyvesant Wijnlokaal – Voor alle wijnliefhebbers in ons midden een ideale stek om op je verjaardag te proosten. Kom maar door met die map vol wijnen per glas, heerlijk!

Wijnlokaal Stuyvesant Amsterdam

 • Café Van Leeuwen – De eerste verdieping van Café Van Leeuwen is al jaren een begrip als het gaat om verjaardagsfeestjes. Hoeveel 25e, 30e of 40e verjaardagen hier wel niet gevierd zijn…
 • Bar Bukowski – Wij worden altijd al blij van Bar Bukowski, maar het is ook een heerlijke plek om je verjaardag te vieren. Zoals Bukowski al zei: “there’s always a reason to drink”, maar op je verjaardag al helemaal!
 • Bar Karakter – Dine, drink and dance… omdat dat de perfecte ingrediënten zijn voor een heerlijk feestje. En het motto van deze bar. Prima!
 • Westergasterras – Een perfecte verjaardagsstek all year round. ’s Winters rondom de open haard, ’s zomers aan de hoge statafels op het terras.
 • Mossel & Gin – Verborgen achter de hoge heggen is voor alle zomerverjaardagsgasten Mossel & Gin een topstek om je verjaardag te vieren. Met mosselen en gin. Of gewoon met schalen oesters en flessen wit. Het is wachten op die zomerzon.

Apt - Amsterdam - cocktail pineapple

 • Café Buhrs – De beste verjaardagen vier je bij die heerlijke kroeg in de buurt. En wij hebben bij deze die heerlijke kroeg in de buurt voor je gevonden! Kan niet missen.
 • Lokaal de Pijp – Het alternatief voor Café Buhrs, bijvoorbeeld voor als je aan de andere kant van de Ferdinand Bolstraat woont. Alles kan, alles mag: al jaren een perfect recept voor een prima feestje.
 • Winkel 43 – Geen verjaardag zonder appeltaart. En de lekkerste eet je natuurlijk bij Winkel 43! Met of zonder slagroom, het is hoe dan ook een feestje.
 • 23rd – Je verjaardag op stand vieren? Dat doe je dan natuurlijk bij deze cocktail- en champagnebar van het Okura Hotel. Het uitzicht over Amsterdam is meteen je eerste cadeautje.
 • Café in the City – Food, cocktails and music. De drie ingrediënten voor een geslaagde verjaardag, als je het ons vraagt. Gelukkig is dit precies wat je krijgt bij Café in the City op het Leidseplein.
 • Bar Mick – Je verjaardag vieren in de Spaarndammerbuurt? Dan moet je bij Mick zijn. Gezelligheid, genoeg (speciaal) bieren, burgers, het enige dat je nog nodig hebt is je gezelschap en je bent klaar!
 • Apt. – Je verjaardag in stijl vieren? Apt. is je place to be. Mooie cocktails en mooie mensen.

betty blue amsterdam

 • De Deugniet – Je verjaardag écht op z’n Amsterdams vieren? Dan moet je hier zijn. Denk bruine kroeg, bier, ballen, grappen van de barman of -vrouw en vooral veel Amsterdamse smartlappen.
 • Quies Tea – Voor thee, je kunt kiezen uit maar liefst 40 soorten. En zoet. En hartigs. Een beter begin van je nieuwe jaar is er niet.
 • De Bakkerswinkel – Je verjaardag vier je met taart. Toch? En laat je daar nou net bij de Bakkerswinkel (welke vestiging dan ook) voor aan het meer dan juiste adres zijn. En while you’re at it, doe dan gewoon direct een uitgebreide high tea. Dan eet je taart, maar ook hartig en natuurlijk ook gewoon een glas wijn.
 • Betty Blue – Een beetje verstopt in een steegje bij het Waterlooplein, maar eenmaal gevonden wil je niet meer weg. Koffie, thee en vooral taart. Veel taart. Lekkere taart. Zoals het hoort op een verjaardag.

>>> Liever lekker een hapje eten? Doe dan net als Marianne afgelopen jaar, en boek een van die grandioze Chef’s Tables in de stad. Ook echt niet verkeerd…

Zijn we onverhoopt toch een ‘Best of’ vergeten? Stuur ons die tip door en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!