Tip 10 vis

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En omdat we nog volop in de Olympische Spelen zitten en een ticket naar Rio niet voor iedereen is weggelegd, zoeken we de Spelen gewoon wat dichterbij op. Want waar beter kijken dan in een onvervalste sportsbar met een biertje? 

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • VisaandeSchelde – Over bijzondere zaken hoef je niet lang uit te wijden, daar moet gewoon een keer naartoe. VisaandeSchelde is al jaaaaaaren hét iconische adres om vis te gaan eten. Hier wil je een keer gegeten hebben.
 • John Dory – Bij deze combi tussen bistro en vis (vistronomie dus) draait het natuurlijk allemaal om vis, vis, en nog eens vis, maar zo mooi verwerkt in de gerechten. Soms als hoodsbestanddeel, soms subtiel verwerkt in een saus of soep. Zelfs die hard vleeseters hebben hier niet eens in de gaten dat ze de hele avond alleen maar vis hebben gegeten. Was het maar iedere dag visdag!
 • Visbar Beet – Domweg gelukkig aan de Dappermarkt, deze new kid on the block. Ongewdongen, supervriendelijk, lekkere wijnen, en de keuze uit vis is er reuze. To eat in, or to take out: voor ieder wat wils!

 

Visbar Beet Amsterdam vis

 • Seafood Bar – Met drie zaken sterk vertegenwoordigd op het vis-vlak. Marianne ontdekte zelf pas na drie jaar hoe geweldig leuk en lekker je hier kunt eten. De zaken zijn bijna on-Hollands te noemen, qua interieur én assortiment!
 • Café Restaurant Stork – Oude vertrouwde in het rijtje: Stork is simpelweg één van de visklassiekers in de stad. Industrieelchique ongedwongenheid, en een menu om je vingers bij af te likken. Topzaak!

Tip 10 visrestaurants Amsterdam 4

 • Viscafé De Gouden Hoek – Vis met een goud randje. Op deze gouden hoek krijg je niet zomaar een visje op je bord, nee hier krijg je bijvangst, uit de Noordzee. Lekker, en duurzaam. En leuk, want zo is het eigenlijk iedere keer een verrassing wat voor vis er op je bordje ligt.
 • Tijger & De Vis – Een eigentijdse viswinkel aan de oergezellige Lindengracht. Jé plek als je op zoek bent naar een mooi stukje vis voor thuis (a la traiteur), maar het biedt tevens plaats om ter plekke een lekker visbekkie te halen. Ongedwongen, veel kennis, en té vriendelijk voor woorden!
 • Lucius – Naast alle nieuwkomers moeten we ook vooral de gevestigde orde niet vergeten. Al meer dan 40 jaar aan de Spuistraat, een bak ervaring. Niet alleen in de keuken, maar ook in de bediening. Klassieke visgerechten zoals kreeft, zeetong en natuurlijk de gigantische plateaus fruits de mer.

Tip 10 visrestaurants Amsterdam 3

 • Sjefietsche – Say what…??? Ja dat dus. Bij deze pop-up kun je terecht voor visgerechten, ceviche-style. Maar wel met een flinke dosis Mokum erbij. Gegaard in een scheutje Jajem bijvoorbeeld!
 • Pesca – “Komt dat zien, komt dat zien”, bij het vistheater Pesca kies je bij binnenkomst direct je eigen dagvangst. Voor een avondje entertainment op je bord!

We kregen daarnaast nog een tip binnen, die we met z’n allen eigenlijk echt niet over het hoofd hadden mogen zien:

 • Brut de Mer – Niet alleen vanwege de oestermannen met hun dijk aan kennis en ervaring is dit een fantastische plek. Ze kunnen namelijk nog veel meer dan dat. Voor welk visje dan ook zit je hier hoe dan ook goed!

>>> Meer zin in schaaldieren? Check dan onze Tip 10 kreeft! It’s time to roll those lobsters…

Tip 10 visrestaurants Amsterdam 1

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!