Het is vandaag Internationale Vrouwendag. En dat mag gevierd worden! Het gros van de Catch-redactie bestaat immers uit heerlijk vrouwelijke schepsels, dus wij kunnen het weten. Kortom: een lijstje met plekken waar je als vrouw gezien mag en wilt worden. Met vrouwen, of eventueel met een leuke man aan je zijde. 

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • Sticky Fingers – Sticky fingerlicking good, deze zaak. Hier wil je aanschuiven en nooit van je leven meer weg gaan. Mierzoetet dan dit ga je het bijna nergens anders krijgen.
 • Morgan & Mees – Aan de bar, op het terras of in het restaurant. Bij Morgan & Mees zit je gewoonweg goed, zonder dat het zoetsappig wordt.
 • Rosalia’s Menagerie – Bij deze cocktailbar is het net of je een duik hebt genomen in de handtas van Mary Poppins! Maar dan wel een handtas waar ze alles, maar dan ook alles weten en begrijpen van cocktails. Bring it on…
 • Door 74 – There’s no power like girlpower! En als iemand dat heeft, dan is het bartender Tess Posthumus wel. Die op dit adres de lekkerste cocktails voor je maakt. En laat het nou ook nog eens Amsterdam Cocktail Week zijn… Toeval bestaat niet!
 • Gebrouwen door Vrouwen – Geen horecazaak, maar wel vrouwenpower pur sang! En gelukkig zijn deze topbiertjes inmiddels door heel Amsterdam te verkrijgen. In de horeca. Check de verkooppunten op hun site maar eens. Te stoer dit…
 • Taart van mijn Tante – Kennelijk zijn vrouwen dol op taart. En die eet je onder meer bij de Taart van mijn Tante. Een oergezellige Konditorei met de meest vrolijke, vrouwelijke creaties. Van Abel. Je weet wel, van die taarten van…
 • Brooks Brasserie – Serveert internationale guilty pleasures met een garnituur van moeiteloze gastvrijheid, én wordt bovendien gerund door twee vrouwen. Dagelijks geopend van ontbijt (houden wij van) tot diner (houden wij ook van).
 • De Bakkerswinkel – Ze zitten er. Bij bosjes. Vrouwen. Bij De Bakkerswinkel dus. Ook wij strijken er nog wel eens neer, na een wandeling door het Westerpark. Eerlijk is eerlijk. Die scones zijn erg lekker namelijk.
 • Boca’s – En dan in dit geval de gelegenheid in de Pijp. Heerlijke wijnen, prima service en een kaasplateau waar je ‘u’ tegen zegt. Wat wil een vrouw nog meer?
 • Grand Café Krasnapolsky – We sturen je naar een hotel? Correct! Maar niet om te slapen, maar vanwege de high tea die ze hier serveren. Het schijnt een typisch vrouwendingetje te zijn, maar ja, met een glas champagne in de hand erbij zijn wij al snel tevreden.
 • The Lobby Fizeaustraat – Tja. Hoeveel woorden kun je besteden aan een nieuwe stek… The Lobby maakt de tongen los klaarblijkelijk. En aangezien vrouwen daar uberhaupt een handje van hebben, is dit een prima combinatie.
 • Glutenvrije Winkel Amsterdam – De zaak in Amsterdam met het aller-, maar dan ook het allergrootste assortiment glutenvrije producten. Voor iedereen die echt zonder moet. Of die #fitgirl
 • The Duchess – It’s all in the name. Het W Hotel laat met deze spot menig vrouwenhart sneller kloppen. Van een momentje in de ’tea room’ tot aan de lunch of diner: dit is een prima plek voor de vrouw die luxe weet te waarderen.
 • Olivity Delicacies – Griekse specialiteiten aan de Overtoom. Bij vrouwen gaat kennelijk de liefde ook door de maag. Toch ook maar eens gaan uitproberen!
 • Pause – Het Pulitzer is veel meer dan Pulitzers Bar en Jansz.. Vlak achter de lobby ligt namelijk Pause. Voor liefhebbers van licht zoet of licht hartig, in een lichte design omgeving hartje Amsterdam. Pure indulgence…
 • Bar Moustache – En voor de zoekende vrouw: wellicht biedt De Huyschkamer ‘next door’ uitkomst in dat geval.
 • Bukowski – Een heerlijke zaak, van ontbijt tot borrel. Met als bijkomend voordeel dat er altijd voldoende testosteron in de buurt is om het vrouwenhart sneller te doen kloppen. What’s not to like?!
 • The Corner Bakery – Een gemoedelijk buurtzaakje waar je heerlijk zit, van ontbijt tot lunch, of gewoon een koffie tussendoor. Niets meer aan doen.
 • The French Connection – Zin in een avond verfijnd eten? Jef cheft het in dat geval voor je! Prachtige, contemporaine zaak met dito gerechten op de kaart. Wij schuiven – mét vriendinnen – graag aan op de banken in dit eetablissement! Met man erbij ook een aanrader trouwens.
 • Lotti’s @ The Hoxton – Als ‘wij vrouwen’ van een hotelbar in de stad blij worden, dan is het deze zaak wel. Licht, ruimtelijk, lekkere snackjes (op meerdere fronten)… kortom: bulls eye!
De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. 

Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

(fotocredits: Sticky Fingers Amsterdam)