Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top-10 lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. Of maken we de lijst gewoon wat langer. En omdat Marianne deze week het licht gezien heeft, zijn wij via ons netwerk voor haar op zoek gegaan naar de beste ontbijtspots van de stad.

1. De Laatste Kruimel – Voor het eerst dat de Tip 10 een echt verdiende eerste plaats uitdeelt (gezien de reacties uit de omgeving). Verborgen in de Langebrugsteeg achter de drukke Rokin, met de allerbeste Croissants aux Amandes.

2. Café Vrijdag – Vers van de pers, nieuw in de Rivierenbuurt. En waar je gelukkig ook terecht kunt op de andere dagen van de week (en voor een borreltje of diner).

3. Valerius Eten & Drinken – Verscholen achter de hectiek van de Schuyt, waar je in alle rust kunt genieten van al het goede dat Zuid te bieden heeft. Ook een prima spot voor een hapje in de avond overigens (binnenkort meer).

4. Gebr. Niemeijer – De ambachtelijke Franse bakker, midden in de Amsterdamse binnenstad. Met misschien wel (één van) de lekkerste croissantjes van 020.

5. Two for Joy Coffee Roasters – For all you cafeine-lovers outthere! Hier kun je je dag niet beter beginnen wanneer je dringend behoefte hebt aan een grandioze espresso, koffie en ga zo maar door.

6. Bar Bukowski – Een nieuwe ster aan het firmament in het Oosten des 020’s. Waar er vanaf 8 uur ’s ochtends een prima bakkie voor je klaarstaat.

7. Toos & Roos – Een piepklein zaakje in de Berenstraat. Alles vers en voornamelijk biologisch. Ook te vinden aan de Herengracht.

8. The Lobby (Hotel V, Nesplein) – Vooral overdag en ’s avonds de moeite waard, maar dus zeker ook een bezoekje waard voor het ontbijt. Wie zegt dat een hotelontbijt niet grandioos kan zijn??

9. Gartine – In alle rust ontbijten te midden van de drukte van de stad, Franser dan Frans, en vooral: zuurdesemtoast.

10. De Ysbreeker – Om tijdens het ontbijt te genieten van de opkomende zon over de Amstel, terwijl fietsend Amsterdam aan je voorbij raast. Probeer de rabarberjam ‘ns…

En speciaal voor de gelegenheid nog een keer in de remise:

11. Mech Make & Take – geen uitleg meer nodig na Marianne’s lofzang… Net als Le Pain Quotidien overigens.

Een hele goedemorgen mensen!

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde (behalve dit keer dan misschien De Laatste Kruimel) – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!