Wijnbar Amsterdam

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En omdat ze de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond lijken te ploppen, gaan we het vandaag eens hebben over wijnbars. Bij de volgende adressen kom je niet meer weg met ‘doe mij maar een wijntje’. Cheers!

Meer horen over deze bijzondere Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • De Wijnbar – Staat officieel in de boeken als Wijnbar Boelen & Boelen, maar wij kennen deze zaak vooral als ‘De Wijnbar’. Met 16 jaar historie is dit meteen ook de oudste wijnbar van de stad, and they’re still going strong. Een waanzinnig uitgebreid aanbod, en een kaart die wordt afgestemd op het seizoen. Een zaak waar je eigenlijk gewoon geweest moet zijn. Eigenaar Martijn neemt je met het grootste enthousiasme, inclusief bijpassende spijscombinaties in de vorm van barbites of een volwaardige maaltijd, mee op een ontdekkingsreis langs alle wijngebieden.
 • Vyne wine-bar – Wijnbar met een hoofdletter W, al was het maar vanwege de luxe look & feel van deze zaak. Hier mag je je date wat ons betreft gewoon mee naartoe nemen! Een breed assortiment wijnen, en ook over de ‘wine pairing’ hoef je je geen zorgen te maken dankzij de samenwerking met naastgelegen restaurant Envy. Denk steak tartare, coquilles, gamba’s en nog veel meer.
 • Bubbles and Wines – Deze knusse pijpenla in de Nes is ook een van de oudgedienden in de stad: al negen jaar een bekende winespot voor zowel locals als toeristen. Gedegen advies, en een boekwerk aan wijnen waar uit te kiezen valt. Moeilijk kiezen? Neem dan ‘gewoon’ de wineflight: een proeverij waarbij je steeds twee wijnen met wat lekkere hapjes tegen elkaar kunt proeven. Leer je meteen wat je echt lekker vindt!

Wijnbar Amsterdam Boelen

 • Thirty5ive Wine and Food Bar – Een grote verrassing, deze wijnbar annex restaurant aan het Javaplein in Oost! Noem het wat jeugdig bravoure tussen de gevestigde orde. De zaak is niet groot qua formaat, maar wel in het assortiment, niet in de laatste plaats door de wijnen van eigen label, zoals de Blanc de Blanc. Onze aanrader: de Chardonnay uit Marokko. Een relatief onbekend wijnland, maar daarom des te leuker om te ontdekken. Hou het Javaplein ook in de gaten als het lenteweer eraan komt: het terras van deze zaak zou zomaar eens een plek kunnen gaan veroveren op onze terrassenlijst!
 • Wester Wijnfabriek – Als je het ons vraagt misschien wel een van de meest bijzondere locaties, deze kleine wijnbar in het meterhuis van de oude Westergasfabriek. Onze favoriete plek: definitely de Chesterfields op de vide. Naast de meer ‘gangbare’ wijnen staan er bij de Wester Wijnfabriek ook veel ongefilterde wijnen op de kaart. En kun je bovendien je eigen wijn laten blenden in hun wijnlab. Want, zoveel mensen, zoveel smaken…
 • Wijnbar Paulus – Een van de nieuwkomers, deze zaak. Bij Paulus kun je zonder pretenties genieten van prima wijnen. Een kleine zaak, een bescheiden kaart, maar vooral met een heel groot huiskamer-gevoel. Ook een prima plek om gewoon in je eentje (maar bij voorkeur met vrienden) neer te strijken en jezelf te trakteren op een mooi glas wijn. Marianne had het er in ieder geval prima naar haar zin.
 • Wijnbar DiVino – Ook hartje Jordaan kun je wijnhart ophalen. Bij Di Vino! In dat geval hopelijk wel je Italiaanse wijnhart, want dat zijn de enige wijnen die je hier op de kaart zult vinden. Voor de liefhebbers inclusief een hartverwarmende Italiaanse maaltijd erbij. Doordeweeks vooral antipasti en een pasta van de dag; in het weekend gaan de uitgebreidere registers open. Een zaak om verliefd op te worden, en een zaak om verliefd te worden. Ja, ook deze locaties mag gewoon op de lijst van dateplekken!

Wijnbar Amsterdam champagne

 • Worst Wijncafé – Of je worst lust?! Maar vooral wijn! Wij in ieder geval wel. Verscholen in de Barentszstraat in Westerpark vind je deze geweldige zaak, vlak naast grote broer Marius. Alle wijnen zijn per glas te bestellen, en de keuze is reuze. En ook nog eens reuzevriendelijk geprijst. Ons favoriete moment bij Worst? Tegen het einde van de middag, inclusief een heerlijk middag- en avondzonnetje. Maar op alle andere momenten is het hier ook heerlijk toeven. Oh, en hadden we al gezegd dat ze ook nog eens gespecialiseerd in worst zijn? We like, we like.
 • Glou Glou – Alleen vanwege de naam vinden we Glou Glou een prima aanvulling op de Tip-lijst: ‘slokje’. Die nemen we namelijk graag, ook bij deze zaak. Het onderscheidend vermogen van deze zaak: er wordt bij Glou Glou voornamelijk vin naturel geschonken, oftewel wijn zonder toevoegingen. En ja, dat is soms best een verschil ten opzichte van ‘gewone’ wijn. Uitproberen dus!
 • De Foodhallen – Ook in de Foodhallen kun je terecht voor een wijnbar. En laat die nou ook nog eens een beperkt maar wel een stukken beter assortiment hebben dan de hoofdbar. Dus kijk vooral wat verder dan je neus lang is, neem plek aan een van krukken bij deze bar, kies een lekker snackje uit bij een van de vele foodstands en klaar ben je. Oh, en ze hebben ook heel veel gin tonics. Voor het geval je toe bent aan wat sterkers…
 • La Vina Experience – Ook de Rivierenbuurt heeft zo haar adresjes! La Vina is een restaurant, maar vooral ook wijnbar. Eigenaresse en sommelier Jacqueline heeft namelijk een neus voor wijnen, als je het ons vraagt. Een leuke tip: de tasting experience!. Een proeverij met heerlijke wijnen, en heerlijke happen erbij.
 • Restaurant De Klepel – Een waardige afsluiter van deze wijnwaardige Tip-lijst! Restaurant de Klepel is een van adressen om in je achterhoofd te houden. Omgebouwd van bruine kroeg tot een heerlijk Frans-georienteerd restaurant. Maar vooral dus ook met heerlijke wijnen! Wat charcuterie erbij, of escargots voor de liefhebber, en je hebt eigenlijk niets anders meer nodig.

Wijnbar Boelen wijn

Zijn we onverhoopt een grandioze ‘niet-te-missen’ wijnbar vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!