Tip 10 zoenen Amsterdam romantiek

Aanstaande donderdag is het Wereld Kusdag, en in dat kader gingen wij eens op zoek naar zaken die ‘highly kissable’ zijn. Nu weten wij ook echt wel dat het not done is om uitgebreid in een restaurant te gaan zitten snavelen, echter: een ongeluk zit in een klein hoekje. En per slot van rekening: het is zomer, dus geniet! Vandaag dus een Tip 10, vol met plekken waar je zeker een keer gekust wilt worden, of die ‘om te zoenen zo lekker zijn’.

Iedere week vertelt Marianne alles over de Tip 10 bij de enige, echte radiozender van Amsterdam: Salto Amsterdam. Hier vind je de hele uitzending terug!

 • Lion Noir – Een diner voor twee op een bankje op de begaande grond, in misschien wel een van de meest sexy ingerichte zaken die Amsterdam rijk is. Geloof ons: it works all the time… Te mooi om binnen te zitten? De binnentuin heeft hetzelfde effect.
 • Twenty third – Toe aan de ultieme verover-modus? Als zij (of hij, we zijn geemancipeerd) nou echt de moeite waard is, haast je dan naar Twenty Third, de bar van het Okura Hotel. Fenomenaal uitzicht, glas champagne erbij en op de weg terug naar beneden? Gewoon even zoenen in de lift!
 • Volkshotel – Op zoek naar een locatie voor een eerste date? Canvas op het dak van het Volkshotel is zo’n plek die meer dan volstaat. Het uitzicht krijg je er ook hier gratis bij.
 • Café Panache – Hoe noemden we deze zaak nou ook alweer? Oh ja: sexy as hell! Hoge scoringskans op alle fronten. Ook als je metgezel het toch niet helemaal blijkt te zijn. Zoek je gewoon een ander uit.
 • College Hotel – In de binnentuin van het College Hotel geniet je van al het moois van een zwoele stad. Bestel een fles wijn, uiteraard in de heerlijke binnentuin, laat de drukte van de stad van je afglijden, en geniet gewoon even van elkaar.
 • The Lobby Nesplein – Omdat iedereen gewoon een keer gezoend moet hebben in de Nes. Vinden wij namelijk een typisch ‘zoenstraatje’. En aangezien The Lobby hier onze favoriet hier is, dachten wij: 1 + 1 = 2.
 • Restaurant Moon – Reserveer een van de halve maantjes bij restaurant ‘and fly me to the moon’. Alleen al het uitzicht over de stad laat je in katzwijm vallen. Bij voorkeur in de armen van die geweldige persoon naast je.
 • Hemelse Modder – Twee woorden: hemelse modder. Dit toetje is namelijk om te zoenen, zo lekker!! It’s as simple as that.
 • Jordino – Geen zoenpartner bij de hand? Geen nood. Haast je naar de Haarlemmerdijk, stap binnen bij Jordino en verwen jezelf met de meest heerlijke slagroomtruffels die er zijn. Chocolade heelt alle wonden…
 • Pulitzer’s Bar – Als er een hotelbar in Amsterdam is met voldoende hoekjes en gaatjes om je even samen terug te trekken, dan is het Pulitzer’s Bar wel. Zónder dat anderen last hebben van dat irritante getortel.
 • Wijnbar De Liefde – What’s in a name? De Liefde is sindskort omgedoopt tot wijnbar – hoera! Top een avond met heerlijke wijnen af met ‘a stroll through the park’, kijk elkaar nog even diep in de ogen, et voilà!
 • Ron Gastrobar Paris – In de stad van de liefde viert de romantiek dagelijks hoogtij. Ga proeven van Parijse sferen bij Ron Blaauw, en je vergeet gewoon even dat je hartje Amsterdam zit. Zet je mooiste Franse accent op, en verover die liefde van je leven. Oh la la!
 • Louie Louie – Vinden wij gewoon een mooie zaak met mooie mensen. En daarmee prima ‘date’-materiaal. Geniet van elkaar en een drankje op de brede hangplekken op het terras, en ja, dan mag je best af en toe een kusje stelen.

Zijn we de tip der tips vergeten? Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!