De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En deze week blikken we alvast vooruit. Want met dit zomerse weer kan het ook niet anders: we hebben alvast dé culinaire zomerhits van 2015 voor je op een rij gezet. Hier wordt het dit jaar zien en gezien worden, dit zijn de beste terrassen en hier drink je de lekkerste zomerdrankjes. Enjoy the sun!

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FMLuister hier het interview van deze week.

  1. Café Kiebêrt – De Marathonweg is lang zo gek nog niet! Samen met Marathonweg (it’s in the name) hebben ze het sfeertje in de buurt behoorlijk weten op te krikken. Met – needless to say – een heerlijk terras. En mochten die biertjes in dit lekkere avondzonnetje net te hard aantikken, dan blijf je gewoon hangen voor een prima daghap. Voor maar €12,50 eet je je buikje vol van wat de pot schaft.
  2. Pompstation – Vorige week ook al getipt als één van de beste vleesleveranciers van de stad in onze Tip 10 over vlees. En dan vooral oma’s biefstuk. Om je vingers bij af te likken. En dan in de zomer natuurlijk bij voorkeur op het geweldige terras!
  3. Vondelpark3 – Vorig jaar ook al onze zomerhit, dit jaar gewoon weer. Want Vondelpark, zomer, de zon op je bol en een koud drankje in je hand. What more could you ask for?
  4. Hendrix – Wat ons betreft dé nieuwkomer van afgelopen maand. Want wat is dit een leuke tent! We hebben er een nieuwe favo borrellocatie bij in West. Want met zulke lekkere en bijzondere drankjes op de kaart én zo’n fantastisch terras kan het niet anders dan dat Hendrix de verrassing van deze zomer wordt!
  5. Café Panache – Niet alleen voor barhangen en lekker eten, ze hebben ook een terras. En wat voor één. Denk volop zon, de Ten Katemarkt voor je neus, lekkere hapjes en dan die pitcher Eastern G&T. Die alleen al is wat ons betreft dé zomerhit: gin, tonic, koriander, chili peper en citroengras. Zomerser kan niet toch?zomer
  6. Venster33 – De Pijp heeft er een nieuwe hotspot bij. Lekker eten, goede wijn, mooie ruimte en een nog mooier terras. Wat nu al iedere avond tot sluitingstijd vol zit. Wij hebben vast voorgeproefd, dus binnenkort meer!
  7. BAUTZUID – Nieuwkomer die het saaie Stadionplein weer een beetje sfeer moet gaan geven. En wat ons betreft komt dat helemaal goed, chef Michiel van der Eerde heeft zijn sporen al ruim verdiend bij Baut aan de Wibautstraat.
  8. De Waterkant – Hier kunnen we gewoonweg niet omheen. Zelfs tot in de drie Helmersstraten (met de Nassaukade er tussen!) te horen op warme lentedagen en avonden. Dit is er eentje voor de lange zwoele zomeravonden. Inclusief subtropische hapjes, drankjes, muziek en sfeer. Dit is je regelrechte ticket to the tropics. We simply love Waterkant
  9. De Ceuvel – De Ceuvel schreeuwt gewoon om zomer. Steek het IJ eens over (in de zomer is dat pontje echt geen straf), voetjes in het gras en niets meer aan doen!
  10. Amsterdam Roest – Als de mussen echt van het dak vallen is dit je place to be. Aan het water, voetjes in het zand of over de kade en chillen maar. En voor verfrissing neem je gewoon een duik in het water. Kan hier allemaal. Daarom houden we zo van Roest.

11101832_899549793401496_6090466613352048255_nFoto: Facebook Amsterdam Roest

En hier kun je komende zomer ook meer dan prima genieten. Als de mussen van het dak vallen, maar ook als we een ouderwetse Hollandse regenzomer tegemoet gaan.

11. Pllek – Deze plek in Noord is te fijn. Want wát een uitzicht.
12. Tolhuistuin – Voetjes in het gras en niets meer aan doen.
13. Lion Noir – En dan natuurlijk vooral voor de mooie knusse binnentuin.
14. The Duchess – Opent deze zomer. En terras of niet, wij kunnen niet wachten.
15. Staets – Waanzinnige ruimte. Dus mocht regenen, waaien of Hollands fris zijn, Staets it is.
16. De Kleine Valk – Als je het sfeerloze Heinekenplein weer op de kaart hebt gezet verdien je volgens ons alle lof! En natuurlijk ook vanwege dat mega zonovergoten terras!
17. Westergasterrein – Met het soon to open Troost, het Westergasterras, Pacific Park óf een bezoekje aan de Sunday Market het ultieme zomergevoel!
18. Pressroom – Vanaf deze week kersvers geopend, en wij mochten vast voorproeven. En believe us: we hebben er een nieuw pareltje bij.
19. The Roast Room – Wij waren onder de indruk. Dus regenachtige avond en trek in vlees? The Roast Room is je beste vriend.
20. REM Eiland – Hier ga je deze zomer heen voor het dakterras. Dit uitzicht over Amsterdam vind je nergens. Breathtaking…
21. Happyhappyjoyjoy – De verwachtingen zijn hooggespannen! Kleine Aziatische streetfood gerechtjes, perfect voor de zomer!
22. Elkaar – Eten bij elkaar, gezelliger kan bijna niet! Inclusief fantastisch terras op een hoek. Perfect mensen kijken dus.

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!

Onze eerdere Tip 10’s – met onder meer de beste voorjaarsterrassen – vind je hier