De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Deze week zijn we op zoek gegaan naar de beste cocktailbars in town. Van easy going to super luxueus, deze fabulous shakerboys maken de lekkerste cocktails. 

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

  1. Hendrix – We’ve said it before: je gaat naar Hendrix for some serious soul, fingerfood en drinks. En dan vooral die drinks. Want daar hebben ze bij Hendrix verstand van. Verstand van wat écht lekker is en vooral ook past bij het moment van de dag. Denk aan Harry Bromton’s Ice Tea voor de luie zondagmiddag en Hollandse gin klassiekers als Sloane’s en Bobby’s afgetopt met een flinke slok Fevertree tonic.
  2. Café Panache – Hoe kan het ook anders. Het lijkt wel alsof Panache in ieder rijtje voorkomt. Denk in pitchers mensen, denk in pitchers. Maakt niet uit welke smaak, of het nou de Hugo’s Grande is, de Dark ’n Stormy of de Rhubarbian.
  3. IMG_6898Porem – Nieuwe cocktailbar midden in het centrum. We hebben er hier dus weer een top bar bij voor een goede cocktail of borrel. Porem is lekker Amsterdams (met een knipoog naar de naam natuurlijk)en lekker direct: check dan ook voordat je gaat de Porem Etiquette. Als je je Tinderdate meeneemt krijg je 5% korting op je cocktails in ruil voor je chatgeschiedenis. Geniaal!
  4. Ku Kitchen & Bar – Onze favoriete cocktailshaker Hiro maakt hier de lekkerste cocktails. Met een twist. Bijvoorbeeld de Dutch Summer Watermelon Mojito. Zó lekker. En ook niet verkeerd: ze serveren hier de allerlekkerste sushi voor erbij. Want cocktails en sushi is een perfecte combinatie.
  5. BoCinq – Een pareltje onder de tourist traps, verborgen aan de grachten achter het Leidseplein. Vooral voor die Bacardi Daiquiri.
  6. Mossel & Gin – We kunnen nog steeds niet om de gin-tonics heen en dus verdient ook Mossel & Gin een plekje in onze lijst. De beperkte cocktaildrinker of ultieme ginliefhebber kan hier dag en nacht terecht. Voor de meest uitgebreide selectie GT’s. En niet vergeten: ze zijn toch wel een beetje de founding fathers van de GT trend.
  7. Tales & Spirits – Wie je ook spreekt, in deze zaak is niemand ooit teleurgesteld. Goede cocktails behoeven namelijk geen krans. Knusse en kleine cocktailbar met een top sfeer en goede cocktailshakers.
  8. Tunes – De cocktailbar van het Conservatoriumhotel. En niet onbelangrijk: de barbites zijn hier ook een aanrader, maar hoe kan het ook anders in dit luxueuze onderkomen. Mannen, bestel hier vooral de oldfashioned. Een stevige cocktail met whiskey.
  9. Mystique – Hier hebben ze niet alleen verstand van spareribs, maar fabulous cocktails shaken kunnen ze hier ook als de beste. Tip van één van onze lezers.
  10. Hugo’s – Naast klassiekers als de Bloody Mary en een Daiquiri ook de meest spannende combi’s van de fabulous shaker boys achter de bar. Met exotische namen als Wild Southside, Smoking Johnny en Spicey Tropics en onze favoriet de Marilyn Monroe. Hugo heeft eigenhandig het hippe en sexy borrelpubliek teruggebracht naar het Hugo de Grootplein. Waarvoor hulde!

IMG_6897

Ken jij nog een cocktailbar die absoluut op deze lijst moet? Zijn we er misschien eentje vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!