Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. Vandaag een lijstje van culinaire aanlegsteigers die het bezoeken waard zijn.

1. Restaurant Zuid-Zeeland (Herengracht 413) – alleen al vanwege het feit dat je hier je boot kunt aanleggen en men een tafel komt opdekken bij je aan boord. Wel even reserveren!

2. Hotel de Goudfazant (Aambeeldstraat 10H) – behoeft eigenlijk geen uitleg. Pas wel op bij het aanmeren; het klotst nogal, zullen we maar zeggen.

3. Hanneke’s Boom (Dijksgracht 4) – aanmeren en vervolgens lekker hangen in de tuin en doen alsof je thuis bent.

4. Haven van Texel (Sint Olofsteeg 11) – ouderwetse gezelligheid hartje centrum van Amsterdam. Het uitzicht over de grachten krijg je er gratis bij.

5. Amstelhaven (Mauritskade 1) – de gehele dag zon op het terras (als ‘ie schijnt natuurlijk), en prima hangbanken om de dag op door te brengen. En voldoende drukte van bootjes om naar te kijken.

6. REM Eiland (Haparandadam 45-2) – misschien wel het mooiste uitzicht van alle terrassen. Vanaf het oude helikopterdek kijk je zo het IJ over.

7. The Harbour Club (Cruquiusweg 67) – al veel over geschreven: zien en gezien worden, veel goud en zonnebank-bruine lijven, fruits de mer en uiteraard de drank die rijkelijk vloeit. Geweldig!

8. EYE (IJpromenade 1) – een prima terras inclusief museum, en dat vlak naast de chaotische drukte van de pont. Bij mooi weer zeker goed toeven met uitzicht op de Amsterdamse binnenstad en het IJ.

9. Restaurant Riva (Amstelboulevard 1) – voor de buurtbewoners van de Omval wat minder prettig, voor ons des te beter. Hét uitzicht over de Amstel. Lekker aan de wijn of een hapje terwijl de roeiers voorbij komen ploeteren.

10. En omdat onze fans niet konden kiezen een gedeelde tiende plaats inclusief eervolle vermelding voor alle overige tips die we binnenkregen: De Zwarte Kat, Café-restaurant Fijnhout, Wilhelminadok, Edel, Bickers aan de Werf en het terras van Hilton Amsterdam.

Hecht aan de nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen!