Uitgelicht standaard

De Tiplijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En omdat gisteren de jaarlijkse LEKKER uit is gekomen, vroegen wij onze lezers naar de restaurants die volgens hen toch echt in deze populaire gids (hadden) moeten staan. Een Tip10 van de LEKKERste adresjes van Amsterdam dus, inclusief enkele citaten uit (hun) eigen werk. Het enige probleem? Het zijn er iets meer geworden dan tien…

 1. Lastage – Klassiek Frans geschoold, maar met zijn wortels diep verankerd in de Noord-Hollandse polder.
 2. Bistrot Neuf – Een eenvoudige eetgelegenheid, die het midden houdt tussen een restaurant en een kroeg, en een waar pelgrimsoord voor culinaire hobbyisten.
 3. De Belhamel – Een favoriet adres van vele Amsterdammers, mede dankzij de unieke plek in de stad en het schitterende uitzicht over de grachten.
 4. Moes – Een Eet- en Drinklokaal in het souterrain onder De Appel arts centre, waar smaak en kwaliteit samen gaan met aandacht voor mens, dier en milieu.
 5. Gebr. Hartering – Een gezellig en gastvrij buurtrestaurant gelegen in het mooie Rapenburg, geïnspireerd op het “table d’hôte” (eten wat de pot schaft) concept.
 6. Gartine – Midden in het hectische centrum van Amsterdam in alle rust genieten van producten uit de eigen moestuin en een passie voor patisserie.
 7. Jaspers – Genieten van een culinaire avond, met uitzicht op de open keuken. Een tweewekelijks veranderend menu (van 3 tot 7 gangen), samengesteld uit verse en hoogwaardige producten.
 8. Comfort Caffe – een bedrijf dat letterlijk staat voor comfort, oftewel dat wat het leven plezierig maakt.
 9. Le Hollandais – Fraai gelegen aan de Amstel, met een aangenaam informele ambiance.
 10. Bickers aan de Werf – Een gezellig restaurant met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, optimale service en bediening in een warme ambiance waar sfeer de hoofdrol speelt.
 11. Le zinc et les Autres – Gevestigd in een authentiek pakhuis uit de 17de eeuw, met linnen gedekte tafels en kaarsverlichting, en als kenmerk de speelse gerechten met bijpassende wijnen per glas.
 12. Café Modern – Een klein restaurant waar je alleen á la carte kunt eten, met een neus voor wat hip & happening is
 13. Baut – Creatief, dynamisch, divers, toegankelijk, tijdelijk en vooral: lekker eten. Dat is BAUT.
 14. Café 500 – Een warm en gastvrij buurtrestaurant,met elke dag een menu del giorno.
 15. Le Restaurant – Eem restaurant in het ‘Quartier Latin’ van Amsterdam, de Pijp; een moderne, ‘stads’ versie van La Table d’Hotes…
 16. &SamhoudPlaces – Het nieuwe zelfbenoemde beste restaurant van de wereld (en volgens ons alleen maar in de lijst vanwege het overheerlijke eten)
 17. Reuring – Een Eetcafé (maar dan wel de culinaire variant hiervan). Met een Frans, Hollands, Internationaal & Europese keuken.
 18. Rijsel Rotisserie – In een interieur van klassiek versus jaren ’60 modern wordt betaalbaar no-nonsense eten geserveerd. In een ontspannen sfeer tafelen voor iedereen, voor alle gelegenheden en altijd tegen eerlijke prijzen.

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!