Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn.

We zouden het bijna vergeten: onze Tip 10. Door alle drukte van de zomermaanden bijna het ondergeschoven kindje van Catch. Hoogste tijd om deze populaire rubriek weer eens wat nieuw leven in te blazen. En waarom beginnen we dan niet bij de bouwsteen van de Amsterdamse horeca, oftewel: de bediening. Want ben jij de uiterst ongemanierde, ongeïnteresseerde, kauwgom kauwende, het wegkijkende, onopgeleide horecamedewerkers in Amsterdam ook meer dan zat? Breng dan eens bezoekje aan een van de volgende zaken. Goede service gegarandeerd.

1. Eetcafe Maxwell – misschien wel het gezelligste café van de Upper East side. En vlotte bediening, zelfs als het terras stampensvol zit.

2. Rotisserie Rijsel – hét adres voor een lekker kippetje, en dan bedoelen we dus niet het vrouwelijke personeel. Niets dan complimenten voor deze zwarte brigade.

3. Le Holllandais – een klassieker. Gewoonweg goed en attent. Bij deze zaak kan je niets anders dan je thuisvoelen. En dat doen we dan ook zo vaak mogelijk.

4. Gummmbar – ligt niet voor iedereen op de route, maar bevindt je je (doordeweeks) in de buurt van de Kauwgomballenfabriek, dan moet je zeker langsgaan. Vriendelijk en flexibel – top!

5. Hotel de Goudfazant – niet alleen de locatie en het eten is top. Ook het personeel blijft een constante factor die deze zaak zo geweldig maakt.

6. Lalizar – al veel eerder door Catch52-er Michel toegejuicht en bejubeld. Een pareltje aan de noordkant van de stad, vooral door de vriendelijkheid van de bediening.

7. Quatfass – van dezelfde eigenaren als Eetcafé Maxwell en ook in Oost, maar dan ietsje luxer eten. Het moge duidelijk zijn dat service hoog op de prioriteitenlijst staat.

8. Café Zurich – gevestigd op het Mercatorplein in hartje West. Bewijst dat ook hier goede service te vinden is.

9. Fyra – we wisten al dat Casper groot fan was van de green-egg kunsten van de chef van dit restaurant, maar bij een bezoekje aan Fyra weet je dat je in ieder geval in de watten wordt gelegd.

10. La Vina Experience – een restaurant in de Rivierenbuurt. Met een vrouwelijke sommelier aan het roer, die het iedereen met de grootste glimlach, service en kennis naar de zin maakt. Lekkere pincho’s overigens!

Na het vullen van de Tip10 kregen we nog een tip binnen en op basis van onze eigen ervaring moeten we toegeven dat De Biertuin een speciale vermelding waard is. Een waardig voorbeeld dat attent en goed getraind personeel niet voorbehouden is aan dure zaken. Iedere medewerker doet je het gevoel geven alsof je de beste stamgast aller tijden bent. Top!

Hecht aan de nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!