Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. Vandaag blikken we terug op de nieuwe culinaire hotspots die deze maand hun deuren openden: van Frans tot Italiaans, van hotel tot whiskybar.

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FMLuister hier het interview van deze week.

  1. Café Panache – Vrijdag pas officieel geopend, maar nu al veelbelovend. Cocktails, wijn, oesters en meer. Midden op de Ten Katemarkt. West is volgens ons nu al een hotspot rijker!
  2. Eetbar Wilde Zwijnen – Zusje van Wilde Zwijnen: volgens Casper een parel in oost. Kleine gerechtjes to share op de kaart, met Spaanse, Italiaanse en Franse invloeden. Wij zijn er al langs geweest, dus binnenkort meer!
  3. Venster33 – Ex-soapies die een bar openen, dat kan zomaar eens heel goed aflopen. Denk aan Tim Immers met zijn Bar Moustache. Inmiddels toch echt onmisbaar aan de Utrechtsestraat. Cas Jansen opende deze maand Venster33 in de Pijp, een restaurant met Amsterdamse roots. Wij gaan snel een keer langs voor een drankje aan hun bijzondere stamtafel. Die is namelijk gemaakt van het hout van een boom uit de Tweede van der Helststraat, leuk!bar2
  4. Staets – Het prachtige pand Felix Meritis wordt de komende periode gerenoveerd en heeft daarom ook de bijpassende naam Felix in de Steigers gekregen. Maar voordat ze de deuren aan het einde van dit jaar toch echt even moeten sluiten voor de verbouwing kun je genieten van een heerlijk pop-up restaurant: Staets.
  5. San George – De Italiaanse keuken blijft toch altijd één van de allerlekkerste keukens. Dus als er weer een nieuwe Italiaan opent zijn wij als een kind zo blij. San George – lid van de inmiddels grote George-family in Amsterdam – opent deze maand haar deuren aan de Stadhouderskade.
  6. Adam – Genieten van gewoon goed eten in een fijne setting op de Overtoom. Nu al een favoriet van menig buurtbewoner. Simpele Franse klassiekers op de kaart. Tip: ze hebben ook een verrassingsmenu dus laat je vooral verrassen door de chef en drink er de bijpassende wijnen bij. Gegarandeerd een topavond!
  7. JD William’s Whiskybar – Je moet er van houden, maar whiskyliefhebbers kunnen vanaf deze maand hun hart ophalen bij JD William’s. Een onvervalste whiskybar midden in de Jordaan. En natuurlijk kun je hier ook je honger stillen: ze hebben kleine Aziatische gerechtjes op de kaart staan. Schijnt goed samen te gaan met whisky. Wij zijn benieuwd!10408909_817120474992135_2333922594149436971_n
  8. Goldfinch – Nieuwste brasserie in het Waldorf Astoria naast Librije’s Zusje. De gerechten komen uit dezelfde keuken dus je kunt dezelfde hoge kwaliteit verwachten. Maar voor wie het zusje van Librije net wat te chique vindt is Goldfinch perfect: de sfeer in deze brasserie is net wat toegankelijker.
  9. De Kleine Valk – Laten we eerlijk zijn, bij de naam Van der Valk denken we allemaal aan suffe hotelrestaurants met een jaren ’80 sfeer en dito interieur, de saaie en smakeloze lopende buffetten en de eeuwige appelmoes met het kersje on top. Niet bepaald hip, hot en happening. Maar lijkt met de komst van de Kleine Valk op het Heinekenplein toch echt verandering in te zijn gekomen. Deze loungebar is namelijk helemaal hip, hot en happening. Inclusief enorm pluspunt: een groot zonovergoten terras. En wat ons betreft zet de Kleine Valk ook eindelijk het ietwat onaantrekkelijke Heinekenplein weer op de kaart. Welkom!
  10. Hendrix – Iedereen in West kende café Louter, een klassieker aan de Clercqstraat, voor een biertje aan de bar of kopje koffie op het gezellige terras. Maar Louter is niet meer. Sinds deze maand opende Hendrix haar deuren in dit pand. En dat vinden we leuk. De sfeer is goed, de drankjes lekker, dit zou zomaar eens onze nieuwe favo borrel-locatie aan de Clercqstraat kunnen worden.

hendrix

Voor volgende week zijn we op zoek naar de beste brunch plekken van de stad. Het is immers alweer bijna Pasen. En wat is er dan leuker om te doen dan heerlijk uitgebreid te brunchen? Dus: wie heeft voor ons de gouden tip? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!