Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. Vandaag (bijna) tien tips waar je lekker stamppotten kunt halen. Want brrr…. hoewel het dit weekend even gaat opknappen is het herfst, herfst, herfst.

1. De Bijkeuken – een toptraiteur vlak bij het Olympisch Stadion. Waar ze in de winter dus ook overheerlijke stamppotjes hebben. En als je deze zondag langsgaat, heb je meteen front-seats voor de Amsterdam Marathon!

2. Foodies traiteur – hoe kan het ook anders. Als het goed vanaf eind deze week weer op voorraad, en bestel dan vooral de huisgemaakte slavink. Zoooo lekker.

3. Het Stamppotje – Want het IJscuypje sluit binnenkort weer zijn deuren. En hoewel we dol zijn op het ijs, zijn ook de stamppotjes zeker een aanrader voor als je snel eens een voedzame maaltijd zoekt. Vooral de pompoenversie schijnt een aanrader te zijn!

4. Pompoen met Speck – oftewel eerlijk en bewust met het seizoen mee-eten. Want dat kan daar prima. Bovendien gebruiken ze voornamelijk ingrediënten uit sociale kwekerijen en zorgzame boerderijen in de regio groot Amsterdam. En wie wordt daar nu niet gelukkig van?

5. Brasserie Schiller – Weer zo’n locatie op het Rembrandtplein. Maar deze zaak heeft in het najaar vaak stamppotten als daghap. Dus als je in het centrum moet zijn en een snelle hap zoekt: het Rembrandtplein is best een optie, geloof ons nou.

6. Small Talk – Net als Brasserie Keyzer zo’n horecazaak waar je vast wel eens langs bent gelopen/gefietst/gereden, maar nog nooit een voet binnen hebt gezet. Doe dat dus wel, dat wil zeggen, bij hun traiteur (zit ernaast), want hun stamppotten zijn top.

7. Restaurant Moeders – Moeders’ pot is natuurlijk (meestal) altijd de beste. Maar bij Moeders kunnen ze er ook wat van. En vergeet niet om een foto van jouw moeder mee te nemen. Krijgt ze meteen een ereplaatsje.

8. Bistro Bij Ons – In de Jordaaaaaan…. Ongecompliceerd Hollands eten en drinken. Dan ben je hier aan het juiste adres. Inclusief stamppotten en sudderlappen. Eten dus waar je warm van wordt.

Meer tips kregen wij dit keer niet binnen. Weet jij nog een ultiem stoemp-adres? Laat het ons weten, dan vullen we onze Tip-lijst nog even aan!

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!