Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. Vandaag tien tips waar je dit weekend lekker kunt bakken en braden. Strandtenten dus. Want het is hoogzomer in Nederland! En omdat stadsstranden niet alles zijn, kijken we vandaag over de stadsgrenzen heen. En is de Tip 10 een Tip 15 geworden. Tegen zulke enthousiaste reacties kunnen we namelijk niet op.

1. Bries (Noordwijk) – ‘A perfect day at the beach’, inclusief fish en steak market. Niets meer aan doen, behalve van genieten van het uitzicht, de sfeer en elkaar. Just perfect.

2. Timboektoe (Wijk aan Zee) – Onder de rook van Amsterdam, en stukken minder toeristisch of overvol. Zon, zee en strand, en naast eten ook Noord Pier Sessies met live muziek (nog tot en met 9 september).

3. Woodstock 69 (Bloemendaal aan Zee) – Misschien wel een van de bekendere strandtenten van Nederland; party is their middle name. Ook met het openbaar vervoer vanuit Amsterdam goed te bereiken.

4. De Staat (Zuiderstrand, Den Haag) – Goede wijn behoeft geen krans. Een goede strandtent ook niet. Maar deze tent was wel de beste van Nederland (aldus de Revu). En die titel maken ze waar.

5. Buiten (Zwarte Pad, Scheveningen) – Op misschien wel het mooiste stukje strand van Den Haag. Naast strand en feest ook yoga-sessies. Dus ga mee naar Buiten allemaal!

6. Rapa Nui (Zandvoort) – Simpelweg een topstrandtent. Met bedjes om te luieren, maar ook een Rapa Disco op z’n tijd. En het beste nieuws? Dat je hier volgens de recensies je buik niet hoeft in te houden.

7. Beachclub Tien (Zandvoort) – Volgens de overlevering de ontmoetingsplek van een van Neerlands bekendste stranden. Naast strandbedjes, teambuilden ook nog jazz op het strand.

8. Bruxelles aan Zee (Zandvoort) – Gewoonweg gezellig. Ongedwongen, makkelijke happen tegen een makkelijke prijs, wijnbar meets bruine kroeg. Inclusief open haard mocht het buiten wat minder zijn.

9. Puur (De Groede, Zeeland) – De enige Zeeuw in het rijtje. Niet alleen een mooie setting, ook nog eens schoon en serveert waar de Zeeuwse kust goed in is: visjes. Super oesters!

10. SB Noord (Bergen aan Zee) – De winkels van Sissyboy waren al een succes, maar SB Noord ook. Geroemd in menig lifestyleblad, en dus stylish verantwoord. Bijkomend voordeel: een rondje shoppen tijdens je stranddag. Bergen zelf is ook een prima afwisseling.

11. Tijn Akersloot (Zandvoort) – Mooie zaak, leuke mensen, lekker eten. What else?! Inclusief volleybalvelden, stand up paddling en flowfysio sessies om er strak bij te kunnen liggen op een bedje.

12. Plazand (Zandvoort) – Hier worden zomerse dagen gewoon plezant. Niets meer, niets minder. En dus een bezoekje waard. De mosselen zien er goed uit.

13. Bernstorff aan Zee (Schiermonnikoog) – Het kleine zusje van het bekende Hotel Graaf Bernstoff op Schier. Voor als je helemaal niets wilt behalve genieten. Op de fiets over de schelpenpaden weer richting het dorp. Het enige dat hier telt, is het ritme van eb en vloed.

14. Elzenduin (Monster) – Ongekend in Nederland: geen simpel strandtent eten hier, maar monsterlijk lekker eten op michelinsterrenniveau. Sergio eat your heart out met Pure C; echte culinaire genieters moeten naar het Westland! (vond ook Telegraaf)

15. Sol Beach (Scheveningen) – Misschien wel de kleurrijkste strandtent van het hele rijtje, en dat is misschien ook wel tekenend voor de sfeer. Een dagje bij deze hekkensluiter van de Tip10-lijst staat gelijk aan dagje vakantie in Mexico! Alles kan, alles mag, niets hoeft. Goede lunchkaart, heerlijke wijn en vriendelijke en zeer snelle bediening!

Hecht aan de nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!