De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Deze week gaat het over veggies. Want laten we vooral de groenten niet vergeten! Die zijn namelijk al lang niet meer alleen voor de vega’s onder ons, we genieten er tegenwoordig allemaal van. Hier eet je het lekkerste zonder vis of vlees!

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

  1. groenteDe Kas – Natuurlijk ontbreekt De Kas niet in deze lijst, want er gaat natuurlijk niets boven een eetbare tuin. En waar kun je beter groenten eten dan in misschien wel de grootste moestuin van de stad? De oogst van de dag vind je ’s avonds gewoon op je bord. Voor heerlijk vers groenvoer. Zelf voor de carnivoren onder ons die normaal gesproken de groente liever vergeten.
  2. BAK – De mannen van BAK weten wel wat ze met groenten moeten doen. Dagelijks een ander menu met producten die op dat moment het best zijn. En dus kan je hier zomaar verrast worden met paarse wortelen of eendeneieren. We love BAK!
  3. Foodism – Voor de goede en goedkope daghap. Als groenteliefhebber kom je er hier zeker niet bekaaid vanaf met lekker veel salades op de kaart en een carpaccio van van gegrilde paprika en courgette. Lekker!
  4. Braai – Nog niet eens open, maar nu al mateloos populair. Volgens mij is Amsterdam meer dan klaar voor een goede BBQ bar. En dan dus niet alleen voor carnivoren, je kunt er ook veggies van de BBQ krijgen. Hoe lekker! Als het goed is gaan ze volgende week open.
  5. Old School – Naast vlees en vis staat er bij Old School genoeg groenvoer op de kaart. En dan niet de geijkte quiches met geitenkaas of omelet met spinazie, nee hoor hier krijg je onder andere salade van messeklever, snijbonen, groene asperge en maanzaaddressing. Klinkt goed toch?
  6. Ram’s Roti – OK, Surinaamse roti is misschien niet direct waar je aan denkt als je op zoek bent naar een lekkere vegan dish, maar ook als je zonder vlees of vis wilt eten kun je prima bij Ram’s terecht. De vegetarische roti doet absoluut niet onder voor die met vlees. Sowieso een aanrader als je van Surinaams eten houdt!123
  7. Walter’s: the Walter Woodbury Bar – Met een cocktailkaart waar je al gewoonweg dolgelukkig van wordt, maar ook van de groentegerechten op de kaart begin je al snel te watertanden….
  8. &Samhoud – Thuisbasis van topkok Moshik Roth die alleen al voor de legendarische tomeato in deze lijst thuishoort! De burger met tomatengehakt is om je vingers bij af te likken. Wie had het over vlees?
  9. Zagros – Koerdisch restaurant in de Pijp, de enige in de stad als we ze mogen geloven. En dus bestaat de kaart uit veel salades, humus en babaganus.
  10. De Bolhoed – Vegetariërs kunnen hier hun hart op: puur vegetarisch én veganistisch restaurant midden in het centrum. En ga vooral nu het lekker weer is: ze hebben ook een fantastisch restaurant!

Voor volgende week zijn we op zoek naar de beste newbies van de afgelopen maand – juni dus. Weet jij een leuke nieuwkomer die absoluut niet mag missen in dit rijtje? Stuur ons de gouden tip via info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!