Uitgelicht standaard

Na het hoofdgerecht in restaurant Bridges maken we een leuke wandeling door de binnenstad, via de inmiddels bruisende Nes en drukke Vijzelstraat richting grachtengordel. Na zo’n 20 minuutjes arriveren we bij de laatste locatie voor het dessert, restaurant Le zinc… et les autres. Een restaurant dat al heel lang boven aan mijn lijst staat dus zo blij als een kind wandel ik naar binnen. Deze zaak is gevestigd in een schitterend pand aan de Prinsengracht, verdeeld over twee verdiepingen. Inrichting en kaart zijn klassiek, ook de service is ouderwets goed met oog voor ieder detail. Zeer correct maar niet te stijf. Precies goed! We krijgen een dessert amuse voorgeschoteld dat vanavond een bolletje sorbet van aloe vera is. Vervolgens kiezen we ons dessert, in mijn geval een brownie met ijs van witte chocolade en een ingekookte balsamico siroop. We drinken daarbij een mooie dessertwijn die gelukkig niet te zoet is maar lekker weg drinkt. Het dessert is lekker maar verder weinig over te melden. Vooral het zure van de balsamico is lekker bij het zoete van de brownie en het ijs.

De ambiance daarentegen is echt het vermelden waard. Met veel kaarslicht, lage balken en gezellige wenteltrap is dit een restaurant waar je je meteen thuis voelt en  het liefs uren zou willen blijven plakken of meteen weer wilt reserveren voor de dag erna. Ook in de zomer zit je prachtig, de grote ramen op 1 hoog worden opengezet zodat ook de tafels bij het raam praktisch buiten staan, in het zonnetje. Hier zal ik zéker terugkomen voor een compleet menu!

Rond half twaalf taaien we af, uiterst voldaan. Een dergelijke restaurant tour is van harte aan te raden als je voldoende tijd hebt en meerdere restaurants aan wilt doen. Ook leuk omdat de tafelsetting steeds weer anders is en je bij iedere gang weer naast iemand anders zit!

 

Le zinc et les autres
Prinsengracht 999
www.lezinc.nl