Uitgelicht standaard

Misschien is de Plantagebuurt wel de meest onderbelichte buurt van Catch. Onterecht! Want wie is er vroeger of nu niet groot geworden met een bezoek aan Artis, waar de tijd – ondanks alle verwoede pogingen om een moderne dierentuin te worden – lijkt stil te hebben gestaan. Alleen de papegaaien bij de boulevard aan het begin ontbreken nog.

Maar goed. De Plantagebuurt. Met al zijn charme misschien wel een van de voornaamste buurten van ‘onze’ stad. En van ondergetekende in ieder geval een buurt die ik ooit graag als uitvalsbasis zou willen beschouwen. Maar tot die tijd is het een toevluchtsoord voor de weekenden. Sterker nog, voor de zondagen. Want het moge gezegd worden, ultiem uitbrakken op een zondag gaat prima daar. Een bezoekje aan eerder beschreven dierentuin, gevolgd door een biertje met ballen bij een van de kroegjes in de buurt. In mijn geval bij voorkeur De Groene Olifant, met uitzicht op Mokums enige, echte Arc: de Muiderpoort (je weet wel, zoals in dat metrostation).

Smit en VoogtMaar sinds deze week voeg ik er een glorieuze kanshebber aan toe: Smit & Voogt. Waar de bediening gewoonweg vriendelijk, beleefd en behulpzaam is, waar de zon (indien voorradig) op de mooiste momenten van de dag zijn uiterste best doet, waar er over de lunch niets te klagen is, en je dus simpelweg gelukkig kunt genieten.

 

Fijne zondag mensen!

 

Cafe Smit & Voogt
Plantage Parklaan 10