Uitgelicht standaard

I love BoLo. BoLo (ofwel Bos en Lommer) is immers het nieuwe SoHo. En het leuke is dat ondanks alle nieuwe hippe hotspots die de afgelopen jaren zijn geopend, BoLo haar rauwe randje heeft gehouden. BoLo is nooit saai. En extra trots ben ik op ondernemers die dit begrijpen, die hart voor de wijk hebben en simpelweg iets moois voor de buurt willen neerzetten. Niet omdat ze mee willen liften op de nieuwste trends, hoe leuk ze ook zijn (denk kippetjes, G&T’s…), maar omdat ze de buurt een plek willen geven waar je gewoon lekker kan eten en drinken en elkaar kunt ontmoeten. Zonder dat je er een stuk voor hoeft te fietsen. Van de buurt, IMG_6521voor de buurt dus. Want voor een goed glas wijn en een lekker bord eten kun je tegenwoordig gewoon in BoLo terecht. En dus geven deze ondernemers de buurt een enorme boost. Restaurant Van de Buurt op de Gerard Callenburgstraat is hier het perfecte voorbeeld van.

Een aantal jaar geleden opende Van de Buurt in een rustig stukje van BoLo aan de kop van de Rijpgracht. Met een – voor de buurt – nogal apart concept: compleet biologisch én vegetarisch en alle gerechten onder de €10,00. Prima eten, gezellige sfeer, prachtige plek, maar op de een of andere manier wilde het niet lukken. Totdat huidige eigenaar Jorit anderhalf jaar geleden Van de Buurt overnam (na jaren in de sales gewerkt te hebben, zonder horeca-achtergrond maar mét hart voor de buurt en de zaak, wat een lef!) en de plek haar charme helemaal teruggaf. Een stevige frisse wind door de zaak én het menu, en Van de Buurt 2.0 was geboren.

En dat de buurt hier behoefte aan had bleek vanaf dag één. Want met meer dan 19 soorten Amsterdamse biertjes op de kaart, de nu al legendarische buurtburger, het goddelijke home-made ijs van Frank en Lydia, de lekkerste zuurtjes van Kesbeke, is Van de Buurt dé plek geworden waar de buurt samenkomt en geniet. En zelfs aan de allerkleinsten onder ons is gedacht (in BoLo wonen nu eenmaal veel jonge gezinnen) met een aparte kinder- én babykaart met zelfgemaakte hapjes en gerechtjes die niet eens in de buurt komen van kip-patat-appelmoes. Hulde!

biertjes van de buurtvan de buurt raam

Wij aten onlangs aan het mooiste tafeltje bij het raam met uitzicht op de Rijpgracht. En dan eet je dus voor nog geen 15 euro een lekker gerechtje, met ingrediënten uit de buurt, dat met liefde en aandacht gemaakt is. En in de zomer is het absolute hoogtepunt het geweldige terras aan de kop van de Rijpgracht. Denk avondzonnetje, kabbelend water, dobberende bootjes en een ijskoud Amsterdams biertje. Niets meer aan doen. Van de Buurt is wat mij betreft het best bewaarde geheim van BoLo!

goedvan-de-buurt_BAR5020

Van de Buurt
Gerard Callenburgstraat 1
T. 020-3701661

Foto’s: Van de Buurt en Catch52.