Jarig restaurant Amsterdam juni 2017

Het regent verjaardagen de laatste tijd! Van hele fijne horecazaken, that is. En dat vinden wij reden te over om hen ook nog een keertje toe te juichen. De stad zou namelijk stukken minder lekker zonder hen zijn. Dus vanuit onze luie stoel: lang zullen ze leven!

Bar James

Eerder dit jaar spraken we voor één van onze ‘lunch specials’ bij Amsterdam Light met Sarah Reijnen, een van de vrouwelijke (woohoo!) horecaondernemers in Amsterdam. Hoe het haar vergaat als David tussen als die masculine Goliaths. Als je het ons vraagt, prima. Bar James, één van haar drie zaken aan de Javastraat, bestaat deze maand één jaar. En is daarmee een van de ‘sizzling places’ aan deze straat in Oost. Een plek waar groenten de heldenrol vervullen, maar waar je ook als carnivoor aan je trekken komt. Special feature: drie soorten kaasfondue, waaronder truffel. Nomnomnom…

>>> Benieuwd naar Sarah’s verhaal? Luister hier de uitzending terug!

Javastraat 49

Bar Bukowski

Eén van onze favoriete plekken aan het Oosterpark is vier jaar geworden! En dat ze nog maar lang mogen leven. Want deze zaak is een schot in de roos geweest van de Wijzen uit Oost. Van een kop koffie met croissant in de vroege morgen, een borrel in de namiddag in het zonnetje op één van de banken langs de zijkant van het pand, tot aan een biertje of cocktail in de late (of juist vroege?) uurtjes van de avond. Niets meer aan doen!

>>> Meer lezen over Bukowski? Dat kan!

Oosterpak 10

Hemelse Modder

Al 33 lentes jong en nog altijd even fijn, lekker en gastvrij. Dit restaurant is ooit als collectief van elf jonge Amsterdammers, van landschapsarchitect tot aan neuropsycholoog, begonnen aan de Rozenstraat. Inmiddels zijn ze al een aantal jaar gehuisvest aan de Oude Waal. En – hiep hiep hoera – zijn ze inmiddels ook in het weekend geopend voor de lunch. Maar één ding is nog nooit veranderd: de hemelse modder.  This dessert calls celebrations!

>>> Dit schreven wij eerder over Hemelse Modder!

Oude Waal 11

Ken jij een restaurant, bar of andere horecazaak die binnenkort jarig is? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Wij hangen graag voor iedereen de slingers op!