Uitgelicht standaard

We kregen een tijdje geleden een tip binnen vanCharlotte, een fan van Catch. Zij adviseerde ons om eens een bezoekje te brengen aan Vinnies Deli. Nu zijn we in de veronderstelling dat we behoorlijk   up to date zijn met het aanbod van restaurants, lunchrooms, cafés en traiteurs in ons geliefde Amsterdam, maar je kunt natuurlijk niet álles weten en daarom zijn we maar wát blij met tips als deze.

We bezochten Vinnies Deli op een zonnige herfstzaterdag in oktober, de Haarlemmerstraat was gezellig druk met winkelende buurtbewoners, nieuwsgierige toeristen en gehaaste fietsers. Met het zonnetje dat de straat in scheen kon het zó een foto uit een boek van Anton Pieck zijn, alleen de sneeuw en ravottende kinderen à la Pietje Bel ontbraken.

We baanden ons een weg door de drukte, we hadden immers een missie! Op nummer 46 zit sinds enkele maanden Vinnies Deli. Beneden op de begane grond vind je de counter met leuke producten en zelfgemaakte gerechten zoals potjes zeezout in verschillende smaken, prachtige broden, salades en zelfgemaakte granola. Achterin en boven is er de gelegenheid voor hen die ter plekke willen genieten van een drankje of bijvoorbeeld lunch maar je kunt ook van alles kopen voor thuis of onderweg. Dit laatste doen wij, we kopen wat lekkere dingen voor het etentje waar we vanavond naartoe gaan en kijken uiteraard nog even rond.
De inrichting is er één naar mijn hart: het doet Scandinavisch aan dus licht, basic, gezellig, functioneel en zeker niet te hip. Gewoon goed dus. Er klinkt lekkere muziek en vooral boven kun je na 5 minuten al helemaal vergeten dat het buiten een rumoerige snelweg is van fietsers en wandelaars. Hier zit je heerlijk rustig!

Dus of je nu snel even iets komt halen of wat meer tijd hebt en neerstrijkt voor één van de originele gerechten (vooral organic en fair trade ingrediënten), je zal met een goed gevoel de zaak weer verlaten! Vinnies Deli is zeven dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en diner. Je kunt er dus altijd terecht!

Vinnies Deli
Haarlemmerstraat 46
www.vinniesdeli.nl