We hebben iets met vis de laatste tijd. De vleesrestaurants mogen dan populairder zijn dan ooit (hallo Roastroom, Uptown Meatclub en Meat West!) maar vis is bezig aan een opmars. Deze maand opende John Dory de deuren, binnenkort kunnen we naar de Seafood Market, en we verwachten nog veel meer moois (mark our words: maart = vismaand). Des te leuker is het als je dan een visrestaurant ontdekt wat eigenlijk al een tijdje bestaat maar die gewoon stilletjes is opgestaan. Viscafé de Gouden Hoek aan het Van Limburg Stirumplein in West is typisch zo’n ontdekking die linea recta op ons favorietenlijstje terechtkomt.

Waarom? Natuurlijk de vis zelf, maar ook het idee achter de zaak. Bij de Gouden Hoek krijg je niet zomaar een visje op je bord, bij de Gouden Hoek krijg je bijvangst. En dus is het eigenlijk iedere keer een verrassing wat voor vis er bij de Gouden Hoek op je bord ligt. En dat is niet alleen heel erg lekker, maar ook leuk. Want zo eet je vissoorten die je niet snel ergens anders op de kaart ziet staan. Daarnaast komt alle vis uit de Noordzee en eet je dus eigenlijk dubbel duurzaam.

IMG_0504

En dat dubbel duurzaam, is dus hartstikke lekker. De meeste gerechten worden in kleine porties geserveerd waardoor je lekker kunt delen en proeven van alles. We begonnen met de oesters (wij zijn fan van het citroenknijpertje!), om daarna over te gaan op de viskroketjes (knapperig en perfect op smaak!). Maar onze favoriet van de avond was toch wel de fish & chips. Je kunt kiezen uit drie varianten beslag (bier, panko of tempura), de vis verschilt natuurlijk per dag, want: bijvangst. En naast de fish zat het ook met de chips wel goed. Vooral de fans van de dunne knapperige frietjes hebben geluk. Ze worden geserveerd mét schil en homemade mayo en we likten onze vingers erbij af. Als frisse tegenhanger voor de fish & chips aten we nog een venkelsalade met sinaasappel en hoe simpel ook, we hadden hem niet willen missen.

Duurzaam werken, met goede producten en heerlijke bereiding, goede bediening, een fijne sfeer en dat alles voor een meer dan vriendelijk prijsje. Als dit de trend is voor de visrestaurants de komende periode dan teken ik ervoor!

Viscafé de Gouden Hoek
Van Limburg Stirumplein 10A

FullSizeRender (7)