Uitgelicht standaard
Stel, je twijfelt een beetje over je mannelijkheid. Je wilt je omgeving laten zien dat je geen mietje bent en heus echt wel een echte kerel! Kun je een paar dingen doen: Overmoedig een berg gaan beklimmen, met het risico dat je met een hoop poeha al op de helft met een helikopter afgevoerd moet worden, omdat al die witbiertjes en Lucky Strikes in de kroeg de afgelopen weken toch niet zo handig bleken. Je kunt 6 dagen per week in de sportschool rondhangen, met het risico dat je nooit meer een boek aanraakt óf je kunt een baard laten staan en een Harley kopen, met het (behoorlijk grote) risico dat je voor lul rijdt.

Er is een veel comfortabelere manier om je weer even helemaal man te voelen. Hoe? Nou, gewoon. Een heel varken online bestellen en als een soort oermens je mouwtjes opstropen en het beest met huid en haar verslinden. En speciaal voor Catch52 is dat precíes wat wij deden. We trommelden enkele heren met dezelfde twijfels en levensvragen op, gingen naar www.beefensteak.nl en bestelde een biggetje van zo'n 6 kilo, net groot genoeg om in z'n geheel in de oven te schuiven. Het is nog niet zo eenvoudig om de online gevangen prooi smakelijk te bereiden. Een proces van vele uren in de oven met constant lakken, smeren, kruiden en draaien. Het biggetje bleef wat bleek, pas het laatste half uurtje onder de grill kwam er die mooie goudgele kleur op zoals je die op de foto ziet. 

Net als bij de meeste grote stukken vlees is het aan te radenom de side dishes eenvoudig te houden. Wij kozen voor een subtiele honing tijm saus, verse patat met zelfgemaakte mayonaise en een groene salade. Ook aan het vlees zelf deden we weinig qua smaak, op wat olijfolie, peper en zout na.

Je bent er dus wel een dagje zoet mee, maar het resultaat mag er zijn. Een waar eetfestijn waarbij eten met de handen niet mag maar móet! Al met al komt er niet heel veel vlees van het beestje, maar net als bij kreeft is hetgeen dát er af komt zoals de nek, schouder, wangen en ribben zo ongelooflijk lekker, dat het al het werk zeker de moeite waard maakt.

Beef en steak, de zaak waar we het biggetje bestelden, is overigens een absolute aanrader. Ze hebben een mooie website met een zeer uitgebreid aanbod van de mooiste stukken vlees van over de hele wereld. Mooie ossenhaas uit Botswana, de mooiste Wagyu burgers, prachtig Hollands rundvlees, you name it, they have it! En het mooiste is, bestel je boven de 50 euro, dan komen ze het gratis bij je bezorgen in speciale boxen waarin het vlees nog 24 uur op temperatuur blijft. Dus heb je eens een mooi diner te organiseren en je zoekt goed vlees van topkwaliteit, van dieren die een goed leven hebben gehad, check dan www.beefensteak.nl.