Uitgelicht standaard

Vondelpark3 heeft eind vorige maand dan eindelijk officieel het stokje overgenomen van Vertigo. En een restaurant openen op deze plek in het Vondelpark, believe me, dan heb je grote schoenen te vullen. Er is namelijk geen Amsterdammer die geen mooie herinneringen heeft aan dit terras. Wie heeft hier niet tot veel te laat in de nacht veel te veel bier met vrienden gedronken, zwoele zomeravonden met (nieuwe) liefdes beleefd, nieuwe vrienden ontmoet in de meterslange rij voor de wc tijdens een bloedhete dag in het park of binnen beschutting gezocht tijdens een benauwde zomerse regenbui? En als zo’n plek dan verdwijnt dan doet dat stiekem best een beetje pijn. Ook al was de bediening soms ronduit belabberd, het interieur niet meer van deze tijd, het eten niet geweldig en de wijn zuur. We zullen nieuwe herinneringen moeten maken.

Gelukkig is er nu Vondelpark3. Die lijkt het toch anders (lees: hipper)  te gaan doen. En daar hoort natuurlijk een strak en tikkeltje industrieel interieur bij, een kaart vol traditionele gerechten met een moderne twist en een mooie bar inclusief steengoede cocktails. En op het eerste gezicht ziet dat er allemaal ook meer dan goed uit. Want er bekruipt je toch een soort gevoel van nostalgie als je het terras weer in volle glorie ziet staan, je het imposante gebouw binnenloopt en plaatsneemt aan de bar. So far so good!

Helaas neemt ons enthousiasme naarmate de avond vordert toch iets af. En dat begon bij de mededeling dat er geen karaffen kraanwater geserveerd worden. We konden wel een los glas bestellen maar karaffen kraanwater toch echt niet. Een grote fles Spa Blauw is het alternatief. Practice what you preach Vondelpark3, dit is echt niet meer van deze tijd. En hoe drukker het werd, hoe roder de wangen van de bediening. Want een net geopende hotspot op één van de mooiste locaties in Amsterdam zit natuurlijk juist de eerste avonden stampensvol. En daar was zowel de bediening als de keuken overduidelijk niet op voorbereid. En dat uitte zich in lang wachten, héél lang wachten. Op alles. De glaasjes water, de fles wijn, het hoofdgerecht, de koffie, de rekening. You get it. En minor detail maar toch: de temperatuur in de zaak nam met de minuut toe. Met als hoogtepunt rode konen, zweetdruppeltjes en jasjes die bij iedereen uitgingen. En ik kan me zo voorstellen dat je daar tijdens bijvoorbeeld een eerste date niet bepaald op zit te wachten. Maar, eerlijk is eerlijk, het eten was goed. Goede porties, lekkere smaken en prima prijsjes. Daarnaast is er een leuke cocktail- en wijnkaart.

Of Vondelpark3 de nieuwe zomerhotspot gaat worden staat buiten kijf. Natuurlijk zijn we deze zomer allemaal te vinden op dit terras. Want ik geloof er heilig in dat ze aan bovenstaande punten keihard gaan werken. Over een paar weken – als de zomer echt losbarst – is de bediening gewoon ingewerkt, dat karafje water komt dan vast gewoon op tafel en de temperatuur binnen komt dan gewoon overeen met de temperatuur buiten. En dan hebben we gewoon een nieuwe zomerhit te pakken hoor mensen. Hier gaan mooie dingen gebeuren. En met die nieuwe herinneringen komt het dus ook wel goed!

Vondelpark3
Vondelpark 3
T. 020-6392589