De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Deze week in de spotlights: ‘dinner with a view’. Oftewel plekken in de stad waar je niet alleen kunt genieten van een hapje, maar waar je ook nog eens een uitzicht hebt, waar je ‘U’ tegen zegt.

 • Brix – We zeiden het al eerder: een prima plek voor een casual VrijMiBo in het centrum, zonder dat je over de toeristen struikelt. Met ook nog eens lekkere hapjes en drankjes. Vooral de hapjes op de borrelkaart kun je gewoon allemaal één voor één bestellen. In de zomer gooien ze alle ramen open en is het net alsof je buiten zit. Topplek!
 • Schilders – VrijMiBo in De Pijp, lekker classic. Je kunt hier eigenlijk op vrijdagmiddag overal wel een biertje drinken, maar bij Schilders zit je op één van de beste plekken. Lekker kippetje erbij (en die homemade appelmoes!!) en je weekend kan beginnen.
 • Freddy’s Bar – Zin om te borrelen in stijl? Dan is Freddy’s Bar je place to be. Fantastische ligging, spectaculaire geschiedenis, je vrijdag kan niet meer stuk.
 • Bar Mash – We love Bar Mash. Lekkere wijnen (Grape District, kan bijna niet fout gaan), lekker eten (Thais, weer eens wat anders) en altijd wel wat leuks om naar te kijken. Ook niet verkeerd zo op de vrijdagmiddag.
 • Edel – Wie VrijMiBo zegt, zegt Edelwise. En niet alleen het leukste feestje van Amsterdam, ook het restaurant en café mag er echt wel zijn. Met lekker weer luid je je weekend perfect in op het terras aan het water, grote kans dat je er tot laat zit. Heel laat.
 • Hesp – VrijMiBo aan de Amstel. Amsterdamser kan niet. Ons ultieme lentegevoel? Die hefeweissbier in de zon op het terras. Lekkerder witbier kennen we bijna niet. Het is wel oppassen geblazen: hij drinkt heel makkelijk weg.
 • Bar Carter – In Zuid kunnen we eigenlijk nu al niet meer zonder Carter. Was het eerst een beetje wennen toen all time favorite Tapa Feliz vertrok, Carter is inmiddels een hele goede vervanger. Dankzij de locatie en route vanaf de Zuidas trouwens favo VrijMiBo spot van menig carrieretijger.

borrel amsterdam

 • Boca’s – Tja, dit schreeuwt gewoon borrel. Wijn, bier en borrelplanken. Typisch zo’n plek waar je borrel begint en eigenlijk geen einde heeft. Toegegeven, dat zijn de beste borrels.
 • Frits – Voor alle borrelaars in West. En bierliefhebbers. En burgerfans. Bij Frits kom je namelijk voor burgers en bier. Met maar liefst meer dan 40 biertjes op de kaart. Altijd wel wat te kiezen dus.
 • Terpentijn – Je kunt hier niet alleen heerlijk eten. Sterker nog, na het eten moet je vooral blijven. Kwestie van aan de cocktails en de avond verloopt heel makkelijk in de nacht. De VrijMiBo wordt hier dus gerust een VrijNaBo. Zo gezellig, voor drieën hoef je hier niet weg.
 • The Vault Bar (Waldorf Astoria) – Talking about style… Voor als je eens zin hebt in een cocktail bij de VrijMiBo in plaats van bier of wijn. Dynamic duo Wilson en Tiago – speciaal ingevlogen vanuit Portugal, serieus – zorgen ervoor dat je weekend niet meer stuk kan.
 • Bukowski – Gelukkig hoef je je in Oost ook al lang niet meer te vervelen op vrijdagmiddag. Bukowski is je place to be voor uit de hand lopende borrels en legendarische avonden.
 • In de Buurt – Ja, ook op het Leidseplein kun je dus best terecht voor een fijne VrijMiBo. Bij In de Buurt bijvoorbeeld. Ze hebben namelijk een fantastisch terras aan het water, mét avondzon.
 • Weesper – Yes, ze zijn open! En hoe. Dat terras! Snel uitproberen. Kan zomaar eens een nieuwe favoriet worden. En niet alleen voor de VrijMiBo.
 • Bedier – Gouwe ouwe in Oud-Zuid. Bier, ballen, goed gezelschap, goed begin van je weekend.

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!