Uitgelicht standaard

Wij Nederlanders kopen vooral online. En ja, ook ik maak me met regelmaat schuldig aan deze vrijetijdsbesteding 2.0. Maar toch gaat er zo af en toe ook niets boven een bezoekje aan de stad. Al is het maar vanwege het jeugdsentiment dat spontaan op komt zetten bij het binnenlopen van de Bijenkorf. De plek waar ik vroeger als klein meisje steevast naar toe ging met mijn moeder en waar we altijd eindigden in het bijbehorende restaurant. Inmiddels is dat laatste wel wat veranderd. Omdat mijn winkelbezoekjes vaak in de avonduren na werk plaatsvinden, zoek ik nu namelijk liever mijn heil elders

Graves 1Een kleine week geleden kwam ik hierdoor terecht bij Graves, in de Gravenstraat. Vlak naast de voor de meesten waarschijnlijk wel bekende Drie Graefjes. Graves is een wijnbar pur sang, met enkel – hoera hoera – Franse wijnen. En waar je naast ontzettend veel vloeibaar lekkers bovendien kunt genieten van de Franse keuken. En hoewel de Franse naam wellicht anders doet vermoeden, is het leven in deze zaak helemaal niet zo zwaar. Omdat het in mijn geval ging om een glaasje tussendoor als welverdiende beloning na een avondje shoppen, heb ik het dineren (helaas) dit keer overgeslagen, en enkel een glas Viognier Graves 2besteld, begeleid door een klein hapje. Het hapje was geen enkel probleem, de Viognier helaas wel want niet op voorraad. En gelukkig maar. Want na een kort overleg met de dienstdoende jongeman (complimenten voor de wijnkennis en het inschatten van mijn Rhone-voorkeur!), bleek er toevalligerwijs nog wel een flesje Saint Joseph in de koeling te staan. Open. Met in dit geval mijn naam erop. Een betere afsluiting voor een avondje spenden had er wat mij betreft niet kunnen zijn. Dus binnenkort kom ik terug, maar dan ook om een hapje te eten.

Cafe Graves

Gravenstraat 10