Somewhere over the rainbow…. De stad kleurt dit weekend alle kleuren van de regenboog! Want juist, het is tijd voor het Gaypride weekend! En dat kan maar één ding betekenen: so much to do and so little time! Rondom de grachten is er geen ontkomen aan zaterdag maar als je net iets daarbuiten begeeft, dan kom je er al snel achter dat er voldoende ander leuks te doen is.

  • Net zoals voorgaande jaren is ook dit jaar de dag voor de Canal Parade de HeBiHo VrijMiBo op het Amstelveld te vinden. Een gezellige vrijdagmiddagborrel met diverse optredens waar uiteraard iedereen welkom is.
  • Speciaal voor de Gaypride is Vodka Vriday van Bluespoon dit keer verhuisd naar de eerste vrijdag van de maand. Geheel in het thema The Rainbow Edition vind je hier gekleurde vodka cocktails, lekkere bites, glitter & glamour en een speciaal optreden van Lady Galore.
  • Dit weekend staat Amsterdam dus helemaal in het teken van de Gaypride met als hoogtepunt de Canal Parade op zaterdag. Zo’n 80 boten varen vanaf 13.30 door de Prinsengracht richting de Amstel. Loop gezellig mee met de stoet of zorg dat je al op tijd een plekje hebt veroverd langs de kant. Dit is echt een belevenis om bij te zijn.
  • De food- en muziek karavaan van Amsterdam Kookt staat dit hele weekend op de NDSM-werf. Met een heel scala aan foodtrucks, de fijne wijnbar van Bar Druijf en een uitgebreide line-up is er voor ieder wat wils.
  • Openluchtbioscoop Pluk de Nacht is tot en met 13 augustus te vinden op het Stenen Hoofd. Check de site voor de programmering en voor het reserveren van je klapstoel.
  • Wijnbar Vyne is wat ons betreft een van de fijnste en beste wijnbarren van Amsterdam en deze week organiseren ze topwijn week bij Vyne. Omdat er aan veel topwijnen nu eenmaal met een behoorlijk prijskaartje hangt is het helaas niet altijd voor iedereen weggelegd om deze te kunnen proeven. Maar, dit weekend hebben ze hier een paar van die toppers geselecteerd die ze voor een gereduceerd tarief schenken. Neem bijvoorbeeld een prachtige Chassagne- Montrachet 1er Cru “Les Caillerets” Marc Colin et Fils 2012 of een Priorat “Pam de Nas” Trossos del Priorat 2010/2012.
  • Dat het goed gaat met de Amsterdamse horeca blijkt wel want ook deze week zijn er weer een aantal super leuke spots geopend. In Oost is Jacobsz vol enthousiasme ontvangen door de eerste gasten, is The Fish Toko op de oude spot van Gin Neo geopend, Seoul Food aan de Kinkerstraat, Stuyvesant wijnlokaal aan de Haarlemmerstraat en heeft foodcourt Market 33 haar deuren geopend aan de Zuidas. Kortom, genoeg nieuws om de komende dagen uit te proberen.

Heb jij dé culinaire tip voor dit weekend of één die nog volgen gaat? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij dag én nacht bereikbaar.