Whoop, whoop, whoop… het weekend staat voor de deur én de zon gaat ook nog eens schijnen. Worden wij heel blij van in ieder geval. En jullie met deze weekendtips in je achterhoofd waarschijnlijk ook:

  • Vrijdag gaat het 3-daagse Chill & Groove event van restaurant Het Bosch van start. The Waterfront wordt geheel ingericht als chill-out locatie waarbij muziek en culinaire heerlijkheden samenkomen op deze unieke plek aan het water. Tijdens het event wordt in verschillende open keukens een 7-gangen menu gekookt door Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel en Ferry van Houten (Het Bosch), Marc van der Tang en Onno Kokmeijer (De Serre, inspired Ciel Bleu**) en Masterchef Julius Jaspers. Dance your appetite away!
  • Vrijdagavond kun je bovendien plaatsnemen aan de Langste Vegetarische Tafel van Nederland op het Museumplein. Tijdens deze avond kun je voor een kleine donatie een vegetarisch vorkje meeprikken en de verschillende gerechten proeven van chef Erik van Vekologisch.
  • Maar er is nog veel meer te eten. Dit weekend strijkt Foodtruck Festival TREK neer in het Amstelpark. Met tientallen foodtrucks, lekker eten en drinken, live muziek en theatervoorstellingen is het hier weer een en al gezelligheid.
  • Chocoladeliefhebbers opgelet: Festella is hét nieuwe festival waar chocolade centraal staat. Denk foodtrucks met drankjes en hapjes waar chocolade in verwerkt. Nomnomnomnom… Naast je dagelijkse dosis chocolade zijn er ook workshops om te volgen, is er een silentdisco om uit je dak te gaan, DJ’s om de boel wat op te spicen en een zweefmolen, mocht je je nog niet misselijk hebben gegeten aan de chocolade. Kortom: voor ieder wat wils.
  • Na een succesvolle indoor editie van Mooie Boules is het zaterdag tijd voor het Mooie Boules festival op het Westergasterrein. Wat kun je verwachten? Uiteraard wordt er ge-jeu de bouled, maar er wordt ook gedanst en er is, geheel in het thema, een Franse foodcourt en wijnbar.
  • Heb je geen balgevoel, maar wel dansmoves die gezien mogen worden? Zaterdag kan er weer gedanst worden tijdens A Day at the Park in het Amsterdamse bos. En het goede nieuws: het belooft de meest culinaire editie ever te worden. Dankzij de aanwezigheid van onze vrienden The Harbour Club én de Gastrobars van Ron himself. We like!
  • Het is al weer een jaar geleden dat Michael Wolf zijn Wolf Atelier opende. Een prachtige zaak waar Chef Michael de ene na de andere creatie over de pas laat gaan. Zou je wel eens willen weten wat hem nu drijft en welke ambities deze chef heeft voor de toekomst? Op vrijdag en zaterdag staat hij zelf klaar aan de pas om je van een lekkere bite en drankje te voorzien en heb je de gelegenheid om jouw prangende vraag aan deze stellen.
  • De Museum Market is, zoals iedere 3e zondag van de maand, ook deze zondag weer te vinden op het Museumplein. Inclusief ’the hottest designers in town’, al draait het bij ons vooral ook om de toplocatie en het eten.
  • Op zondag staat de NeighbourFood Market op het Westergasterrein. Bij de vele kraampjes van de lokale ambachten kun je lekker eten en drankjes kopen, veelal biologisch, om ter plaatse op te eten of om mee te nemen voor thuis.

Kortom: plenty to do, plenty to enjoy. Happy weekend!

Heb jij dé culinaire tip voor dit weekend of één die nog volgen gaat? Mail ons via info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!