Weekend mosselen Visbar Beet Amsterdam

I feel it coming, I feel it coming… The weeknd had het niet beter kunnen omschrijven in hun nieuwe hitje. Wij voelen het weekend met rasse schreden naderen en kunnen niet wachten om er ‘head first’ in te duiken! Met de komende dagen onder meer op het menu:

  • Het is vandaag St. Patricks Day! En hoewel wij in ons land meer van het oranje zijn, kun je vandaag toch bij aardig wat adressen je groene hart ophalen. Bijvoorbeeld bij O’Reilly’s, The Tara, Molly Malone’s, Mulligans en Hoopman!
  • Amsterdam geen lunchcultuur? Dan wordt het hoog tijd dat we daar met z’n allen eens wat aan gaan doen. Er zijn namelijk ontzettend veel restaurant die tegen prima prijzen een heerlijke lunch aanbieden. Bijvoorbeeld bij Goldfinch Brasserie van het Waldorf, bij Restaurant Bord’Eau of bij Restaurant Daalder (tip van Chef Sidney Schutte van Librije’s Zusje en Goldfinch). Try before you die!
  • Alex Invites… Lars Lundo van Restaurant Pony uit Kopenhagen, om twee avonden te komen ‘jammen’ in de keuken. Oftewel: ga zes gangen uit je plaat bij Hoofdstad Brasserie! Niets meer, niets minder.
  • Ga hemelen bij Restaurant Moon! Een nieuw seizoen schreeuwt namelijk om nieuwe gerechten. Met de komende tijd in de hoofdrol: de lente natuurlijk! De muzikale gastchef van dit nieuwe menu die een van de gerechten heeft ‘geremixt’ is niemand minder dan Candy Dulfer. Wij zijn benieuwd…

Moon restaurant uitzicht Amsterdam

  • Ook zo’n zin in mosselen? Komt dat even goed uit. Het is zaterdag Mosselavond bij een van onze favoriete visbars van Amsterdam: Visbar Beet! En voor iedereen die niet zo’n zin heeft in deze lekkernij: de fish & chips is to die for! En ze hebben uiteraard frietjes. Bij de mosselen.
  • Een heuse ‘Spring Wine Tasting’ bij Wijnbar Paulus op de Ceintuurbaan. Van half 4 tot 9 kun je bij deze huiselijke wijnbar terecht voor vijf heerlijke glazen wijn, uiteraard met de benodigde tekst en uitleg. Dat zijn prima ingrediënten voor een ontspannen zondagmiddag!
  • Sunday = Jazzday tijdens de Sunday Jazz Sessions bij 5&33. En dat betekent genieten aan de bar, uiteraard inclusief barsnackjes (probeer die ravioli en de burrata!), met jazzy tunes die de zaak opvullen.
  • Ga pop-uppen bij restaurant Vyne. De mannen van Brandt & Levie nemen tot en met de 19e de keuken over van deze zaak, en dat betekent: volop charcuterie, verse worsten (boudin Noir & Blanc) én hotdogs. Lekker!

Heb jij dé culinaire tip voor dit weekend of één die nog volgen gaat? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

Wijnbar Paulus interieur