Weekend april Pasen Amsterdam restaurant

Het Paasweekend is aangebroken en daarmee het eerste extra lange weekend van 2017. Of er dan nog iets te beleven is in de stad? Ja hoor! Meer dan voldoende zelfs. Dus voor iedereen die nog geen plannen heeft en niet bij DGTL staat te stampen, hebben wij zoals gebruikelijk weer de weekendtips. Fijne Paasdagen!

 • Niet alles staat in het teken van Pasen, er is ook nog ‘gewoon’ nieuws. Bij de Kopstootbar kun je inmiddels ook terecht om een hapje te eten, uiteraard wel ‘Jajem-stijl’. Denk aan een Noordzeeceviche en een stamppotje met oma’s gehaktbal.
 • Bière & Fruits de Mer is terug van weggeweest! Thijs by Dikker & Thijs organiseert aanstaande zaterdag weer een avond vol seafood platters, bierpairings, oestermeisjes en dat allemaal onder het genot van een jazzy deuntje.
 • Het iets te bont gemaakt op zaterdag? Geen nood, want dan ga je toch gewoon uitbrakken tijdens de ‘Ten Kater Brunch’ bij de Kanarie Club. De perfecte hangover-hulp na een zware nacht.
 • Of ga eindeloos brunchen tijdens de aller-, allereerste Endless Sunday Brunch bij The Lobby Fizeaustraat. Een ‘walking brunch’ met vooral oneindig veel mimosa’s en Bloody Mary’s. Als je daar niet blij van wordt…
 • In het kader van ‘een Paas-IJ hoort erbij’ kun je ook bij Stork uitgebreid gaan brunchen, en wel op 1e én 2e Paasdag. Ze hebben zelfs een kindvriendelijke brunchversie, dus ook geschikt voor families!
 • Nog een brunchplek, maar dan aan de andere kant van de stad. Ook bij Het Bosch wordt er dit weekend een Paasbrunch geserveerd. Inclusief dat fenomenale uitzicht over de Nieuwe Meer.
 • Doe eens gek en ga Paasborrelen bij Visbar Beet. Met volop kokkels, scheermessen, viskoekjes, calamaris en oesters. Maar ook asperges met huisgerookte zalm en – tadaa – een paaseitje!
 • Helemaal klaar met brunchen? Dan kun je ook gaan ‘high tea’-en bij The Duchess. Vooral leuk voor de mannen onder ons… Inclusief een overdaad aan hartige delicatessen, elegante sandwiches, verfijnde patisserieën, stijlvolle zoetigheden en kleurrijke macarons.
 • Ook in het centrum is het goed toeven: 5&33 heeft een nieuwe kaart, met volop wit goud inclusief een variant met dat zwarte goud, truffel dus. Lekker!
 • In het Pulitzer Hotel kun je eieren zoeken. Dit keer geen scrambled varianten of ‘sunny side up’s’, maar paaseieren. Voor de allerkleinsten onder ons. En voor de volwassen begeleiding heeft het Pulitzer gelukkig ook altijd meer dan voor ieder wils.
 • Par Hasard, je kent ze wel, die geweldige patattenbakkers uit de Pijp heeft een tweede vestiging. Pal achter de Foodhallen kun je sindskort ook terecht voor een heerlijke dosis Frites met hoofdletter ‘F’. Oh ja, en op zondag kun je bij Par Hasard 1.0 terecht voor een portie live jazz bij je haute friture!

Heb jij nog een gouden tip voor dit weekend, of een die komen gaat? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!