Het is tijd voor ons favoriete deel van de week: weekend! En hier vind je de leukste dingen die er de komende dagen in de stad te doen zijn.

  • De jaarlijkse Food Night is zaterdag weer in de Javastraat te vinden. De hele middag en avond staan hier verschillende standjes met wereldse gerechten en zijn er diverse liveoptredens.
  • Het buitenfestivalseizoen loopt bijna op zijn einde maar dit weekend zijn er nog genoeg festivals om uit te kiezen. Zaterdag is het de beurt aan Valtifest, Pleinvrees en Pacha festival.

  • De G&T blijft onverminderd populair en inmiddels zijn er zelfs speciale G&T avonden waarbij je nog meer verschillende varianten kunt proeven van deze fijne cocktail. Zaterdag presenteren Tangueray en Bar Botanique de Thank God it’s Tanqueray & Tonic avond waarbij je uiteraard eindeloos G&T’s kunt proeven maar waar ook gezorgd wordt voor gezellige livemuziek.
  • Bites & Vibes komt naar Amsterdam! Na Berlijn, Wenen en Toronto komt dit concept nu dus ook naar ons land en is zondag de eerste editie te vinden in de Marktkantine. Op deze street food market staan stands van vele bekende restaurants in Amsterdam. Zo tref je hier bites van Clubkoffie, Grand Café Krasnapolsky, de Oesterbar, SNCKBR, The Meets, Schatje Patatje en nog heel veel meer. Verschillende DJ’s zullen zorgen voor de fijne vibes.
  • In Foam kun je al een paar weken de expositie bezoeken van fotograaf Helmut Newton a Retrospective. Deze expositie is absoluut een aanrader als je van fotografie houdt en hij is nog tot en met zondag bezoeken.
  • De Zilte Zondag van Razmataz is weer terug van weggeweest. Deze zondag is dit dus de plek om lekker oesters te slurpen en met een lekker glas Pouily Fumé.
  • De horeca is booming en ook afgelopen maand zijn er weer zo veel nieuwe zaken geopend. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet in onze tip 10 met nieuwe restaurants.
  • Ben je al eens in de prachtige binnentuin geweest van hotel The Grand? Deze is zeker een bezoekje waard en niet alleen vanwege die tuin maar ook vanwege het eten bij restaurant Bridges. Deze zondag organiseren ze bv Super Chicken Sunday waarbij ze malse boerderijkip serveren met Franse frietjes en salade. Klinkt goed!

Heb jij dé culinaire tip voor dit weekend of één die nog volgen gaat? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij dag én nacht bereikbaar.