Nu de herfst met rasse schreden nadert was het deze week even afzien op de fiets. Maar, het goede nieuws van vandaag: het is vrijdag en dat betekent tijd voor het weekend. Stap op de fiets naar de wondere wereld van de Amsterdamse horeca, want er is ook dit weekend weer meer dan voldoende te beleven! Oh ja, en vergeet je winterjas niet…

 • Een zware week achter de rug? Spoel je zorgen dan weg bij Miss Mexico in PAND10: het pop-up restaurant van Hotel de l’Europe is momenteel je instant tickets to the Mexican tropics. Met vanavond op het menu: tequila shots en margarita’s. Go on and work your shot!
 • Of ga iets meer ‘upscale’ sterren snoepen bij Hoofdstad Brasserie: Chef Alex Haupt heeft Chef Joachim Jaud (Opus V – Mannheim; 1* Michelin) uitgenodigd om alleen dit weekend met hem de sterren van de hemel te koken. Vijf gangen en gaan!
 • Zin om je een avondje in Parijse sferen te wanen? Boek dan snel je tafel bij Ron Gastrobar Paris. De sterrenchef opende deze week zijn nieuwste restaurant, aan het Kleine-Gartmannplantsoen bij het Leidseplein. Met op de kaart – je raadt het al – Franse bistro-klassiekers.
 • Meer zin in een avondje dansen? Ook deze vrijdag is het uiteraard weer feest bij Waterkant met Soso Lobi: gratis entree, koude parbo’s en hete tunes vanaf 23:00 uur. Kan niet missen…
 • Een lichte kater te overwinnen op zaterdag? Start je avond dan op met een Smoked Bloody Mary aan de bar van Blue Boy, de nieuwe zaak van Casper Reinders (ook bekend van Lion Noir) en Serge Rijn, in juist een gedeelte van de stad ‘where hardly any culinary icon has gone before’. Geloof ons, daarna kun je makkelijk zes gangen op niveau aan.
 • Zaterdagmiddag wordt er een rondleiding gegeven bij worstenmakerij Brandt & Levie in de Houthavens. Benieuwd naar de geheimen van deze worstenmakerij? Kom een kijkje nemen in de keuken en ga naar huis met een hoofd vol kennis en een goodiebag vol worst. En ook andere Amsterdamse producten. Aanmelden is wel noodzakelijk.
 • Meer zin in een biertje?? De Bierfabriek opent op zaterdag klokslag 15:00 uur haar deuren in het Nes 67. Want ja, ze zijn verhuisd! Maar ook op het nieuwe adres kun je terecht voor een kippetje, een zelfgetapt biertje en mag je je pindaschillen gewoon op de grond gooien.
 • Een unieke samenwerking tussen sterrenchef Jef Schuur met topchef Luc Kusters resulteert dit weekend in een spannend culinair experiment. In het Lloyd Hotel kun je van vrijdag tot en met zondag aanschuiven voor een verrukkelijk 100% vegan zes gangen diner. Leuk punt: het bestek en servies is speciaal voor deze gelegenheid door kunstenaars ontworpen.
 • Ja yes joepie jeej! Soto & Saté openen vrijdag hun pop-up aan het Beukenplein. Ze mogen hier een half jaar lang hun traditionele Indonesische kippensoep en de à la minute gegrilde satéetje serveren aan ons. Goed gekruid, mals vlees en een beetje sambal erbij, wat wil je nog meer?
 • Afgelopen week heeft Poké Perfect zijn deuren opengegooid. Iets waar wij al een paar dagen met smart op zaten te wachten. Build Your Own Sushi Bowl of kies een sushirrito, keuze te over.
 • Oesterliefhebbers opgelet: VisaandeSchelde is op zondag je place to be: vanaf (en oh ja, dit doen ze dus gewoon wekelijks) 16:00 uur kun je hier aanschuiven voor een dozijn oesters, met een heerlijk glas Blanc de Blancs erbij. Count us in…
 • Of ga dan weer eens langs bij De Foodhallen. Eén van onze favoriete adresjes uit de Pijp heeft er sinds deze week namelijk een eigen stand: Renato’s! Hartverwarmend lekker.

Heb jij dé culinaire tip voor dit weekend of één die nog volgen gaat? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!