Weesper Amsterdam

Ik heb kennelijk iets met tosti’s, bedenk ik me. In een grijs verleden heb ik ooit de luxe versie van dit smakelijke snackje van De Kersentuin de hemel in geschreven, en ik geloof dat ik dat nu weer ga doen. Maar dan wel met een tosti van een hele andere zaak. Aan de mooie Weesperzijde zit namelijk Weesper. Ik ga er even vanuit dat het gros van de mensen dat inmiddels wel weet. Deze horecazaak is namelijk – mede door het zeer royale terras – simpelweg een eyecatcher te noemen en ligt aan een van de drukbefietste stukken van Amsterdam. Eén en één maakt twee, zullen we maar zeggen.

Weesper Amsterdam terras lunch tosti

De inrichting van Weesper zelf is inmiddels iets aangepast – koninklijk blauwe muren, en veel koper elementen maken het tot een genot om binnen te zitten. Perfect passend bij de fancy NYC steakhouse-sfeer die ze bij deze zaak willen neerzetten. Qua eten dan. De steak houses van Peter Luger zijn hierbij het grote voorbeeld. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die inmense kelder onder de zaak waar je nog een heel weeshuis kunt huisvesten…

Maar waar wij echt warm van lopen, is dus het terras. Vol in de zon. En dan even de tijd nemen om te lunchen. Op dat moment heb je twee keuzes: volg je de keuze van eigenaar Reinout en ga je voor de Ceasarsalad met zalm? Of volg je ondergetekende en zet je je tanden in een tosti, rijkelijk gevuld met buikspek en hoisin-saus? Als ik je een suggestie mag doen: de eerste optie is echt wel lekker hoor, maar kies gewoon voor optie 2. Hoe dan ook. Want dit is een tosti die je in al zijn eenvoud voorlopig nog wel even bijblijft. Die smaak van het buikspek in combinatie met de gesmolten kaas is niet eens meer een guilty pleasure te noemen, maar gewoon één groot plezier voor lekkerbekkende vleesliefhebbers.

Nog een leuk weetje over het terras: Weesper was een van de eerste (misschien wel dé eerste) zaken in Amsterdam die het terras onderverdeelde tussen een rook- en een niet-rookgedeelte. Sympathieke actie, als je het mij vraagt.

>>> Meer weten over eigenaar Reinout Ezinga en zijn voorliefde voor de horeca? Komt dat even goed uit – hij schoof namelijk aan bij onze Chef’s Table.

Weesper

Weesperzijde 147

Weesper Amsterdam terras lunch

Weesper Amsterdam