Uitgelicht standaard

Ik denk dat ik ongeveer een jaar geleden uitgenodigd ben voor een kookboekpresentatie in Hotel V, aan het Frederiksplein. Het ging in dit geval om de introductie van een nieuw veganistisch (ach, het moet je ding maar zijn, zullen we maar zeggen…) kookboek van een of andere vega-goeroe uit de States. Op zich niet heel bijzonder (ik ben toch gewoon een vleesliefhebber), maar door de locatie meer dan prima. Ik ben namelijk fan van Hotel V. Door de inrichting, en vooral omdat zij begrijpen dat een normale prijs en kwaliteit, inclusief een unieke flamboyante omgeving wel gewoon hand in hand kunnen gaan.

Het was op deze avond dat mij verteld werd dat er in begin voorjaar van 2013 een zusje geopend zou worden. Op de Nes, inclusief restaurant. En zo geschiedde. Hotel V Nesplein is een feit. Inclusief hun voortreffelijke Lobby, oftewel het restaurant/bar gedeelte van het hotel. Met terras uitlopend op het Nesplein. Waar de botersla met Hollandse garnaaltjes gebroederlijk op de kaart naast de terrine van foie staat. En waar ze maar liefst vier soorten Flammkuchen serveren, het nieuwe hapje van hip Amsterdam. En het zijn dat soort initiatieven die het leven weer net wat sprankelender maken dan normaal.

the-lobby-restaurant

The Lobby is dus een feit. En gaat dat zien en proeven mensen! Is het niet voor de menukaart, dan is het wel om een snel kijkje in het waanzinnige interieur te nemen. Want ook daar zijn kosten noch moeite gespaard. Mes compliments!

The Lobby/Hotel V Nesplein

Nes 49