Uitgelicht standaard

Two for Joy 2Op het Frederiksplein zit Two for Joy Coffee Roasters. Het kleine zusje, of broertje, maar in ieder geval het zeer krachtige aftreksel van die gelijknamige koffiezaak op de Haarlemmerdijk. Een
piepklein zaakje dat door de bomen op het plein tegenover eigenlijk totaal niet opvalt. Voor de buitenwereld dan. Maar voor de incrowd is het werkelijk ’the place to be’. Of je nou een werknomade bent met hippige Mac in de tas, een zakelijke morning meeting hebt aan de stamtafel, of een hippe Amsterdamse ouder bent die voor het naar school gaan van de kinderen hassle-free buiten de deur ontbijt op een doordeweekse dag, bij voorkeur met een of twee andere hippige ouders met een handvol kinderen. Geopend vanaf 7.30 uur, voorzien van een rustgevend jazzy muziekje op de achtergrond, vriendelijke barista’s en vers afgebakken croissants.

Noem het dus een klein paradijsje in de luwte van de Utrechtsestraat, waar ze – net als bij het geweldige Bru – koffie zetten tot een ware kunst hebben verheven. Of het nou om een romige cappuccino (heerlijk!) gaat, een straffe espresso (of in de zomer ijskoffie’s en cocktails) of een om perfectly brewed filterkoffie (het moet je ding zijn, zeg maar). Bij deze coffee roasters gebeurt het in ieder geval heel veel liefde. En dat proef je terug. Tel daarbij op een meer dan heerlijke menukaart voor zowel ontbijt als Two for Joy 1lunch (mede vanwege de overheerlijke baksels die uit de keuken komen), en je begrijpt waarom het al vanaf de vroege uren van de ochtend dringen geblazen is om een plaatsje te veroveren. En dus heeft Bru er een geduchte concurrent bij, aan de andere kant van de Amstel. Want what a joy is Two for Joy!

 

Two for Joy Coffee Roasters

Frederiksplein 29