Uitgelicht standaard

Een goede serie begint met een grandioze theme song. Zo begin ik vanzelf te glimlachen bij het horen van de geweldige tunes van McGyver, Airwolf of Growing Pains. Maar heel soms zijn er van die nummers die uit zichzelf in je opkomen: omdat de situatie waarin je je bevindt je verdacht veel doet denken aan het gevoel dat het nummer oproept. Een van die nummers is het beginnummer van Cheers, ‘Where everybody knows your name‘. De wekelijkse intro van de grote barverhalen van Coach en Norm, de naïveteit van Woody en de sluimerende liefde tussen Sam en Rebecca. Heel veel jaren terug.

Het gevoel van ‘gezelligheid’ en ’thuiskomen’ dat dit nummer oproept, is hetzelfde sentiment dat mij bekruipt als ik de drempel overstap van Café Fonk. Een kroeg zoals een kroeg hoort te zijn: geen arrogantie onder de bezoekers, maar gewoon gezellige, vriendelijke, leuke mensen. Geen slecht bereid eetcafévoer, maar lekker, voedzaam en vooral goed eten. Pubquizzen, een terras met veel en lang zon (als het weer tenminste mee zit), en vooral: huisgemaakte koekjes bij de thee of koffie. Tel daarbij op de allervriendelijkste eigenaren van de hele wereld en klaar is Kees. Of in dit geval Tim.

De jaren dat Fonk gevestigd is op de kruising van de Rustenburgerstraat en de Dusartstraat, dus in het hart van De Pijp, heeft de kroeg dan ook een flink vaste klantenbestand opgebouwd. Ga een middagje op het terras zitten, en het zal je verbazen hoeveel zwaaien, first-name-basis begroetingen en ‘lekker weer’-praatjes er over en weer gaan tussen het personeel en de gasten of voorbijgangers. En voor ons geldt dus niets anders. Of het nu een cappuccino in de ochtend of een broodje voor de lunch is, een drankje op weg terug van het boodschappen, bier en ballen tijdens een zonnige middag of toch de Fonkburger is – de keren dat ik aanschoof bij Fonk zijn niet meer te tellen.

Tijdens de grote voetbalevenementen doen we dus niet anders. Want voetbal moet je samen kijken. Met je vrienden. En ‘where everybody knows your name’. Voor iedereen die dus nog een goede locatie zoekt om onze jongens die Mannschaft een kopje kleiner te zien maken, schuif vooral aan bij Fonk. Alleen zijn de beste plekken al vergeven. Sorry…

Café Fonk
Dusartstraat 51
T. 020 6732487
www.cafefonk.nl