Wijn drinken is hot & happening. Althans, dat vinden wij bij Catch52. We doen het zelf namelijk nogal graag, en op allerlei momenten, dus dan kun je maar beter zeggen dat het trendy is. Dan valt het wat minder op.

Maar als we wijn drinken even ‘op de keper beschouwen’ dan valt er wel iets voor te zeggen. Betere wijnen op de kaarten en in de winkels, en in de stad zelf vooral een groeiend aantal wijnbars. In Amsterdam was de eerste ‘De Wijnbar‘ (geniale naam overigens), en inmiddels kunnen we zelf met vermelding van ieder stadsdeel een aardig lijstje vullen.

In De Pijp zijn er sinds kort twee nieuwe exemplaren bij. Althans, al een tijdje, maar wij hebben er gewoonweg nog niet eerder over geschreven. De eerste is volledig ‘natuurlijk’, oftewel met vooral vin naturels op de kaart: GlouGlou. Gevestigd op de Tweede van der Helst. En iets verderop zit nummer twee: Wijnbar Paulus. Een huiskamer-wijnbar met een leuke serie wijntjes op de kaart (of liever gezegd, het krijtbord). En daarbij passende happen.

Wijnbar Paulus interieur

Alle reden om eens keihard op de rem te trappen toen ik weer eens van Oost naar West fietste, en toe was aan een glas wijn. Het voordeel van een wijnbar is namelijk het vaak net iets royalere assortiment per glas dan ieder andere horecazaak, en vooral met ook een lekkere, volle, witte krachtpatser. Zo ook bij Paulus. Hoewel de Meursault mij vrij meewarig aankeek, heb ik me toch door een andere Bourgogne over laten halen. Schaaltje rillette erbij met wat stokbrood, en ik kwam erachter dat ook deze wijnbar een prima stek is om even de dag te overpeinzen. Ook zonder metgezel, en dat zit ‘m met name in het kleinschalige huiskamergevoel. De wijnkaart zelf biedt in ieder geval voldoende pret, voor zowel de rode als de witte wijnliefhebber. Want hoewel er een lichte voorkeur voor de traditionele wijnwereld lijkt te zijn, zit er vooral variatie in de wijnkaart.

Wijnbar Paulus is gewoon een lekkere wijnzaak. Waar je het liefst even op de bank ploft met een glas in je hand, waar je zonder pretenties van een mooie wijn kunt genieten. Niets meer aan doen dus.

Wijnbar Paulus

Ceintuurbaan 348

>>> Toe om zelf eens ‘echt’ wijn te leren proeven? Overweeg dan eens om je wijndiploma te gaan halen. Bij Chabrol bijvoorbeeld. Dan kom je nog eens wat verder dan ‘doe mij maar een Chardonnay’tje!’.

Wijnbar Paulus wijnkaart