De wijnreis bij Chabrol zit er al weer op. Wat zijn de weken voorbij gevlogen! Acht weken lijkt misschien lang, maar geloof mij, als je met wijn bezig bent dan vliegt de tijd voorbij. We hebben gelachen, geleerd, en vooral: geproefd. En het leuke is: als je acht weken met dezelfde groep optrekt dan maak je vrienden. Zo rustig en serieus al de eerste avond misschien was, hoe gezellig waren de laatste avonden. Natuurlijk nog steeds serieus als het op wijn aankomt, maar inmiddels inclusief een flinke dosis gezelligheid! Je leert elkaar toch wel kennen en de wijsneus uit les werd al snel ingehaald door de leergierige studenten en zo was de groep na twee maanden perfect in balans. We waren er immers allemaal om te leren en als je alles op voorhand al weet dan zit je bij de verkeerde cursus. Nu was het met mijn kennis niet zo slecht gesteld maar roestig was het wel…

Als ik nu terugkijk naar wat de afgelopen weken hebben gebracht dan hebben we met heel veel dank aan vinologe Dieuwke Engelsma veel geleerd. Ik kan me nu met meer gemak én zelfvertrouwen een weg banen in het brede assortiment van wijnwinkels en de uitgebreide wijnkaarten van de betere restaurants. Ook sta ik meer stil bij wat we überhaupt drinken. Een goed glas wijn waardeer ik nu nóg meer dan voorheen.

Chabrol 2

Weet je al het nodige van wijn maar wil je nóg meer weten? Wil je meegenomen worden aan de hand van een vinologe door de wijnstreken in de wereld? Wil je héérlijke wijnen proeven met een gezellige groep? Dan ben je hier op je plek. En het leuke is dat deze wijncursus acht weken duurt in tegenstelling tot de beginnerscursus van vier weken. Zo heb je echt de tijd om de lerares, wijnen én elkaar beter te leren kennen.

Natuurlijk hebben we de wijsheid nog steeds niet in pacht na deze weken maar we hebben er wel naar hartenlust op los geproefd en er zijn zeker een aantal favorieten naar voren gekomen. Dus om een mooie wijnperiode af te sluiten hebben we voor jullie de wijnen onder elkaar gezet die de afgelopen weken het meeste indruk hebben gemaakt. Geniet ervan!

•    Condrieu Rouelle Midi – Domaine Dumazet 2012
•    AOC Montlouis ‘Premier Rendez-vous’ – Joubert 2013
•    Bourgogne Pinot noir – Méo-Camuzet 2012
•    DOCa Rioja Lindes de Remelluri – Remelluri 2011
•    DOC Barbera d’Alba – Cigliuti 2013
•    McLaren Vale Sangiovese – Coriolo 2011
•    Napa Zinfandel – Napa Cellars 2012

>>> Ook zo’n trek gekregen in wijn? Laat je eens in de watten leggen in een wijnbar! Amsterdam heeft er meer dan genoeg. En om je het nog makkelijker te maken hebben wij er alvast een aantal voor je op een rij gezet in onze Tip 10 – Wijnbars!